safari truukje

Als je op de reload button in Safari klikt, dan lijkt het alsof de site opnieuw geladen wordt, maar in werkelijkheid laadt hij plaatjes en CSS niet opnieuw.

Als je de ALT toets ingedrukt houdt in op de reload knop klikt, dan herlaad hij echt [b:f3f7a83551]alle[/b:f3f7a83551] files.

Handig als je bezig bent met een site en Safari blijft maar hardnekkig dingen fout weergeven, ook al herstart je Safari. Met deze truuk hoef je dus ook niet meer steeds “reset safari” te doen of cache leeg te gooien.

Bedankt, erg makkelijk en vooral handig trucje bij het testen van websites!

Dat gebruik ik al langer ja, alleen moet je de Alt-toets daarvoor gebruiken naar mijn idee... ;)

huh, is toch shift refresh?

[quote:74848dc123="Hemi"]Dat gebruik ik al langer ja, alleen moet je de Alt-toets daarvoor gebruiken naar mijn idee... ;)[/quote:74848dc123]

Klopt, ik heb het aangepast :slight_smile:

Nog een truukje met alt:

Als je bijvoorbeeld een flash-filmpje wilt downloaden ga je kijken naar de broncode van de pagina kopieert de link naar de swf-file. Die typ je dan in je adres balk en dan typ je alt + return. Dan download ie em gewoon, dit werkt natuurlijk ook bij andere zaken.

En nog een:

Alt-klikken op een download in het download venster laat de eigenlijke snelheid zien in plaats van de resterende tijd.

[quote:38fcad2264="colpolyp"]Als je de ALT toets ingedrukt houdt in op de reload knop klikt, dan herlaad hij echt [b:38fcad2264]alle[/b:38fcad2264] files.[/quote:38fcad2264]

Is inderdaad een handig truukje, maar dat werkte ook al zo in Netscape

En ik steeds maar shift-R doen...

Bedankt!

Dikke tip

Ik weet het niet hoor, maar ik heb met Safari of moz/gecko nog nooit problemen gehad met reloaden. Appeltje - R en alles wordt ververst, inclusief plaatjes, stylesheets en plaatjes in stylesheets. Ik kan me niet voorstellen dat dat bij jullie anders is. Kijk, IE/Mac is een ander verhaal, als ik de browsercache niet leeg en het kreng niet herstart weigert hij vervangen plaatjes te laten zien (backgrounds in css in ieder geval). Erg irritant.

Maar goed, kan aan mij liggen :slight_smile:

Die flash tip van jou is trouwens erg cool, jxl. Ik had geen idee. Bye-bye Sitesucker…
Oh, en source doorspitten? Ik gebruik altijd de activity viewer. Erg handige tool als je wil zien wat je allemaal laadt.

[quote:1e08fdfa52="junkiesxl"]Als je bijvoorbeeld een flash-filmpje wilt downloaden ga je kijken naar de broncode van de pagina kopieert de link naar de swf-file. Die typ je dan in je adres balk en dan typ je alt + return. Dan download ie em gewoon, dit werkt natuurlijk ook bij andere zaken.[/quote:1e08fdfa52]

Je kan natuurlijk ook in je Activity window (alt-appeltje-a) kijken, daar staat een lijst met alle los opgehaalde objecten (html, plaatjes, swf, etc.)…
Alt-dubbelklikken zorgt voor een onmiddelijke download…

[quote:70e8729fe8]Alt-dubbelklikken zorgt voor een onmiddelijke download...[/quote:70e8729fe8]

OK, nou zijn we d’r :smiley:

*heeft weer een wereld zien opengaan vandaag*

Goeie tips :slight_smile: