Safari verwijdert niet alle cache-bestanden

Om de snelheid van Safari af en toe weer eens wat hoger te maken, is het verstandig de cache regelmatig te legen. Daarbij verwijdert Safari echter niet alle cache-bestanden. Als je vlak nadat je de cache hebt leeggemaakt in de map /Bibliotheek/Safari/Icons/ kijkt zul je zien dat daar nog heel veel bestanden staan. Bij mij had deze map een omvang van 1.3 Mb, maar er zijn ook gebruikers die een groote hadden van meer dan 10 Mb. Deze map Icons wordt gebruikt om de zogenaamde favicons op te slaan. Dat zijn de kleine icoontjes in de URL-balk, vóór het adres. Je kunt deze map eens in de zoveel tijd ongestoord leegmaken en Safari is weer een stuk sneller. Een handige tip is om deze map 'alleen lezen te maken'. Zo blijft Safari lekker snel.

Met dank aan:
http://www.macosxhints.com/article.php?story=20040323144305318

Wat je ook kunt doen is de cache mappen vervangen door een alias map en het origineel dan te verwijderen dan word er niets meer naar je HD geschreven en hoef je nooit meer het cache te legen.

Ja.........of je plukt het programma Safari Enhancer van VersionTracker, en schakelt daarmee helemaal het cache geheugen uit. En er zijn nog meerdere instellingen die Safari prettiger (en vooral sneller) laten functioneren.

http://versiontracker.com/php/search.php?mode=basic&action=search&str=Safari+Enhancer&plt[]=macosx&x=18&y=11

Jemig, wat een link… :?
Appje is er ook voor Panther trouwens, even opnieuw zoeken lijkt me het beste.

Ik heb met Safari Enhancer de cache uitgezet, maar dat werkt niet op de iconcache. Deze wordt ook niet in de map Caches bewaart maar in de map Safari, beide in ~/bibliotheek. Met OnyX kun je wel alle caches legen. http://www.titanium.free.fr/english/onyx/index.html

Bedankt voor de tip... De mijne is dus 3,5mb groot.... Dus ik kan alles in de map icons verwijderen?? Ga dat maar eens doen en kijken wat er gebeurt....

Leuke tip Gans! Ook al heb ik nog 55 Mb vrij, het is toch leuk om weer iets nieuws van het systeem te leren. En met 6 Safarigangers op deze Mac telt dit toch aardig aan!