Safari wil niet opstarten

Ik heb een iMac, geinstalleerd met systeem 10.3. Het programma Safari werkt daarbij niet. Het programma proberen te openen heeft geen enkel resultaat. Het hele systeem software opnieuw installeeren heeft ook tot niets geleid. Microsoft Explorer werkt wel. Wie kan mij helpen?

Martin http://forum.macosx.nl/posting.php?mode=newtopic&f=3#

Probeer een de Safarivoorkeuren weg te gooien; die heten [i:5167203354]com.apple.Safari.plist[/i:5167203354] en zitten in Thuismap/Bibliotheek/Preferences. Of anders de cache te vinden in Thuismap/Bibliotheek/Cashes het mapje Safari weggooien. Ook kun je het hele mapje Safari uit de Thuismap/Bibliotheek halen, en even op het bureaublad parkeren en dan Safari opstarten. Eigenlijk alleen van belang daarin is de [i:5167203354]Bookmarks.plist[/i:5167203354] waar je bladwijzers instaan;deze kun je altijd daar terugplaatsen. Genoeg te proberen.

Bedankt voor je snelle reactie. Ga het proberen!

Ik heb alle sugesties van Opie opgevolgt maar zonder succes. Twee keer klikken op het Safari-symbool blijft zonder resultaat. Wie of wie kan mij verder helpen...

Je kunt Safari volledig in de prullenbak gooien, en dan opnieuw installeren met de cd. Ik heb iets vergelijkbaars gehad met iChat, plist verwijderen: geen resultaat, iChat volledig verwijderd en opnieuw geinstalleerd: ok.

Bedankt. Maar ik heb dit al een keer gedaan en toen zonder resultaat. Is er een mogelijkheid om alleen Safari te installeren of moet ik het hele systeem opnieuw plaatsen?

Met Pacifist kun je Safari opniew installeren van de originele CD's of van 1 van de Apple combo updaters (afhankelijk van welke Safari versie je wilt installeren).

http://www.macupdate.com/info.php/id/6812