Sample App voor iPad


Check dit, echt een heel vet apparaat. Ik weet niet waar ik op moet zokeen (sample machine, sample app etc), maar ik kom eer niet uit. Bestaat er uberhaupt hier een app die dit kan voor de iPad?

https://itunes.apple.com/us/app/sample-lab/id400128932?mt=8

http://youtu.be/0cUvVvAieSU

http://www.macstories.net/reviews/review-dm1-drum-machine-for-ipad/

Of gewoon zoeken op Drum machine!

Het is een Novation Launchpad die (ik schat met een kans van 99%) Ableton Live aanstuurt.

Jammer hij was vorige week in de aanbieding voor 2,- nu moet je er 6,- voor betalen.

Oke cool! Ik zal ff kijken welke het beste is. Bedankt voor het zoeken. Ik moet ook eigen samples in kunnen verwerken en het liefst zonder extern ding.

iMaschine van Native Imstruments, weet niet zeker of hij ook voor iPad is.

Wat die gast in dat filmpje doet is volgens mij erg moeilijk. Ben zelf een gevorderde amateurpianist en ik weet zeker dat ik dit niet zomaar zou kunnen. Je moet je handen in allerlei bochten wringen & onthouden welke sample onder welke knop zit. Ik gok dat je minstens een paar maanden moet oefenen om zoiets voor elkaar te krijgen.

Inderdaad kunstig vingerwerk. Speel zelf al jaren toetsen maar zal dat ook niet zomaar even na doen. Te zien aan de spastische manier waarop hij soms zijn vingers neer moet zetten denk ik dat hij Accordeon speelt. :-P

Ben ook niet van plan om exact hetzelfde te doen. Was benieuwd of er een app bestond voor de iPad die ongeveer hetzelfde kan. Maar het kan dus met een extern apparaat.

Noisepad is ook wel een leuke:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0r0qwyDRyYg

iMaschine:
http://youtu.be/GOOoaoU47QE

iMachine is de eenvoudige softwarevariant van Native Instruments Machine. Kun je alvast bekijken of je vingers het aan kunnen. Overigens als je youtube'ed op NI Machine dan vind je genoeg vingervlugge filmpjes ;) Overigens Akai was voorzover ik weet een van de eerste producenten die met de MPC reeks een soortgelijk instrument maakt.

WOW, dat is echt vet!

Iemand enig idee of dat er ook voor Mac is, dat je dus je toetsenbord gebruikt? Een iPhone wordt een beetje te klein daarvoor. ;)

Toetsenbord is kut, toetsjes zijn veels te klein en daar niet logisch voor neergezet.

@Applejuice

Bedankt, ga ik ook nog zeker naar kijken!

Wel een onwijs mooi apparaatje in die clip. Zo te zien reageren de pads ook geweldig goed! Ik heb zelf 9 pads op mijn Akai SynthStation49 maar die zijn echt regelrecht qut om het zo maar even te zeggen, totaal niet bruikbaar, valt verschrikkelijk tegen van Akai. En 64 pads is altijd leuker dan 9 natuurlijk! :-)