Samsung S8 laden met Oplader van macbook pro 2017

Kan ik zonder teveel stoom toe te voeren de lader van de macbook pro 2017 gebruiken om de S8 op te laden?
Beiden uiteraard USB-C.

Kijk op de lader hoeveel volt en ampère die levert, en op de telefoon of in de handleiding daarvan hoeveel die van allebei nodig heeft. Het voltage moet gelijk zijn aan wat de telefoon nodig heeft )aangezien het een USB-aansluiting is, zal dat voor allebei wel 5 V zijn). Van een te hoog voltage kan het apparaat kapotgaan, met een te laag doet het ’t niet, dus zorg dat je altijd een lader van het juiste voltage gebruikt.

Het aantal ampère dat de lader levert moet liefst minimaal even hoog zijn als de telefoon vraagt, maar als de lader meer levert is dat geen probleem — de telefoon zal niet meer trekken dan hij nodig heeft. Een beetje minder ampère dan de telefoon wil is waarschijnlijk geen probleem, maar het laden zal dan langer duren; veel minder dan nodig en de kans is groot dat hij amper of niet zal laden.

Het bovenstaande geldt trouwens voor in principe elk apparaat met een losse lader, wanneer je de bijbehorende niet kunt vinden maar wel een andere. (Is het er eentje met een ronde stekker, dan moet je ook even opletten of de ±pool in het midden of aan de buitenkant van de stekker zit zowel bij apparaat en lader, wat met een symbooltje aangegeven wordt — zie deze Wikipedia-pagina. Is dat verschillend, dan moet je de lader niet gebruiken.)

@Jakko, is dat advies nog van deze tijd ? Als het stekkertje past zal het wel werken. De elektronica zorgt toch dat er niks verkeerd kan lopen (?).

Dat werkt gewoon, net zoals je met een iPad lader een iPhone kunt opladen.

Dit is het voordeel van USB-C, dat werkt gewoon.

Ja, het zou wel heel raar zijn dat er een standaard is (hier: USB-C), maar je risico kan lopen dat er zaken kapot gaan omdat je 'm toch niet zou kunnen gebruiken in de bijbehorende aansluiting.

In het algemeen is het nog zeker van toepassing, als je het mij vraagt — al is het alleen maar vanwege de grote hoeveelheid apparaten en laders met op elkaar lijkende en soms passende stekkers, die toch niet voor elkaar bedoeld zijn. Daarom vind ik het beter om mensen te leren hoe het werkt in plaats van gewoon te zeggen dat het zal werken.