Santorini

Wat vind je van [url=http://www.focusgallery.nl/Patrick_Desmet]deze[/url] foto's ? Ze zijn genomen in Santorine met een Sony Cybershot DSC-F828 door men pa.

[img:47e8e4255f]http://www.focusgallery.nl/albums/Patrick_Desmet/DSC02149_copy.jpg[/img:47e8e4255f]

http://www.focusgallery.nl/Patrick_Desmet

doet me een beetje denken aan steven king's "Langoliers"...

Niet slecht. Leuk materiaal voor een reisgids. Niet meer, niet minder. De foto's zijn weinig origineel, echter de vraag is of dat aan de fotograaf ligt, of aan al die andere fotografen die reeds op Santorini geweest zijn. Aangezien ik geen ander materiaal van je vader heb gezien, ga ik maar uit van het laatste.

Niet slecht. Vind deze stoel wel erg OK!

[img:fb511a81ca]http://www.focusgallery.nl/albums/Patrick_Desmet/DSC01903_copy.sized.jpg[/img:fb511a81ca]

Inderdaad lekker strak, valt me niet tegen van zo'n cammera.

[quote:031f6130a3="nma"] Aangezien ik geen ander materiaal van je vader heb gezien, ga ik maar uit van het laatste.[/quote:031f6130a3]

http://www.new-art.be

ikm Wil weer terug ... , ben net een week of twee ene half terug .....

Heb ook nog wel wat foto’s gemaakt met een Sony DCS-P72 moet ze alleen nog even uitzoeken … :wink:

Mijn kritiek komt met name voort uit de keuze van onderwerpen en compositie. Erg statisch naar mijn smaak. Een verzachtende omstandigheid is, wat ik al eerder aangaf, het feit dat de onderwerpen in dit geval een zeer groot beroep doen op de creativiteit (en apparatuur) van de fotograaf. En de digitale revolutie heeft er voor gezorgd dat vrijwel iedere poging van elke fotograaf om een goede foto te maken, op het internet de revue passeert. Zodoende wordt men als 'kijker' wat kritischer. Als mede-fotograaf beken ik echter, dat ik het met de gegeven onderwerpen, het er niet beter vanaf had gebracht.

Vette shit ouwe!

weinig speelse fotos, gewoon wat meer spelen met de omstandigheden, zelf vind ik het moeilijk om mensen die ik niet ken te fotograferen dus zie je op mijn vakantie fotos weinig mensen. wel probeer ik de dingen vanuit een ander perspektief te bekijken.

daan.

Ik vind die foto's helemaal niet zo slecht en door hun karakter juist meestal niet geschikt voor een reisgids. Er zit duidelijk een constante visie achter de meeste foto's en dat vind ik te waarderen.

 1. Meestal zit er een dor en star element in.
  Santorini kan heel wit en uitgebleekt lijken.
  De fotograaf wil juist niet speels zijn!

 2. Delen van een geheel en het lijnenspel dat onstaat uit het gebruik maken van hoogteverschillen en perspectief. De fotograaf concentreert zich op dat deel van een omgeving.
  Voorbeeld: [img:d03aced184]http://www.focusgallery.nl/albums/Patrick_Desmet/DSC02016_copy.thumb.jpg[/img:d03aced184] en [img:d03aced184]http://www.focusgallery.nl/albums/Patrick_Desmet/DSC01899_copy.thumb.jpg[/img:d03aced184] en [img:d03aced184]http://www.focusgallery.nl/albums/Patrick_Desmet/DSC01885_copy.thumb.jpg[/img:d03aced184].

 3. Onherkenbaarheid. Als je Santorini niet kent dan maken de foto’s een heel andere indruk en dat vind ik een interessant gegeven.
  Voorbeeld: [img:d03aced184]http://www.focusgallery.nl/albums/Patrick_Desmet/DSC01984_copy.thumb.jpg[/img:d03aced184]

 4. Aanduidingen van menselijke activiteiten of afwezigheid van de mens.
  Er zijn veel lege stoelen in al die witheid. Soms staat er wel 1 plant.
  De mooiste vind ik deze: [img:d03aced184]http://www.focusgallery.nl/albums/Patrick_Desmet/DSC01911_copy.thumb.jpg[/img:d03aced184]. Lekker zwemmen is een drukke activiteit, gespat, geploeter, duiken etc. Het wordt alleen maar aangeduid. Daarom vind ik eigenlijk de foto’s met mensen erop ietwat detoneren. Zeker de foto met de dame die schildert, die kan niet! Althans niet in deze serie.

Zo dat was het even.
Au Revoir! Alles Gute!
VanDerDekken
==================