sata externe hd case

Hallo,

In mijn G5 zitten twee HDs. Nu ga ik er een powerbook bij kopen en wil ik een van die twee HDs in een externe case stoppen. Ik weet dat ze er zijn maar ik kan er geen vinden van bekende merken als Lacie. Heeft iemand misschien ervaring met sata externe hd cases? En dan het liefst met een firewire interface.

Alvast bedankt!

Ik zou gewoon een externe firewire schijf aanschaffen, zo duur is dat tegenwoordig niet meer. Daarbij is de mogelijkheid om een sata schijf in een firewire behuizing te stoppen mij onbekend.

Er zijn externe harddisk doosje met een SATA interface. Hierbij is echter de interface naar de computer ook SATA :? . Is dit geen betere oplossing? Uiteraard wel even een kaart met een SATA interface erbij kopen.

Het is inderdaad mogelijk om een losse sata behuizing te gebruiken maar dan heb je zowel voor je G5 als de Powerbook een sata interface nodig. Dit leek mij niet erg handig en zeker niet goedkoop. Kijk ook eens op deze site daar staat heel wat info: http://www.macgurus.com/

Een volledig SATA configuratie is idd de duurdere oplossing. Voor de SATA PCMCIA card betaal je ong. 60 $(zie [url=http://fwdepot.com/thestore/product_info.php/products_id/1109]FirewireDepot[/url]), en voor de SATA PCI card ong. 100 $(Wordt echter vaak bij de externe schijf geleverd, zie [url=http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=10571]LaCie[/url]). De drive an sich zal dan iets duurder zijn dan die met de FW800 interface. Het snelheidsverschil tussen de beide interfaces is echter enorm. Als de FW800 interface een gemiddelde doorvoorsnelheid van ong 80 Mb/s haalt, zal die bij de SATA ong 130 Mb/s zijn.

Hmmm…
Nu dat ik het bovenstaande nog eens lees, wordt mij ook ineens duidelijk waarom een SATA schijf in een extern doosje met FW800 geen zin heeft. Een standaard ATA 100 of ATA 133 schijf kan nl. een FW800 interface makelijk bijhouden, en is ook nog goedkoper.