Screenshots als .jpg

Goeie middag,

Als ik nu een screenshot maak worden die altijd opgeslagen als .png ? Kan ik dat niet ergens aanpassen dat ze als .jpg opgeslagen worden?

Bedankt

Waarom zou je dat willen? PNG is toch een vrij gangbaar formaat in lossless kwaliteit?

https://www.macrumors.com/how-to/save-location-format-macos-screenshots/

 

Dat is veel te ingewikkeld voor @Johnyw. Voor je het weet loopt zijn iMac weer compleet vast en doet zijn klavier het niet meer. ?

Never give up!

https://imgur.com/gallery/nxOU7qr

 

googlen met “free screenshot program mac”:

https://waa.ai/oWC8

Ik gebruik al jaren SnapNDrag. Koost $ 10.- Erg handig, met meerdere mogelijkheden (jpeg. png, tiff, gif).

https://waa.ai/oWCp

Open terminal en voer in:

defaults write com.apple.screencapture type jpg

Alle screenshots zullen nu in jpg formaat zijn.(macOS Mojave)

<p class="cite">iDEOwen op 15 maart 2019 om 11:45</p> Waarom zou je dat willen? PNG is toch een vrij gangbaar formaat in lossless kwaliteit?
Omdat niet iedereen weet wat PNG is misschien. Ik heb ook liever PNG, maar ik moet vaak iets doorsturen en vaak krijg je de vraag of je het nog eens als JPG kan sturen. Heb je wel eens e-mail contact moeten onderhouden met banken (zakelijk)?
<p class="cite">joopgran op 15 maart 2019 om 12:46</p> Open terminal en voer in:

defaults write com.apple.screencapture type jpg

Alle screenshots zullen nu in jpg formaat zijn.(macOS Mojave)


Ik heb dit even geprobeerd (als sudo), maar bij werkt het niet.

https://www.macrumors.com/how-to/save-location-format-macos-screenshots/

.

 

@IDEOwen,

Beantwoord gewoon de vraag, een vraag beantwoorden met een wedervraag is vrij onbehoorlijk…

Met een PNG kan hij niet op Marktplaats terecht…

<p class="cite">Shmoo op 15 maart 2019 om 18:21</p> https://www.macrumors.com/how-to/save-location-format-macos-screenshots/

 


Ooooooo… rebootje dus.

of killlall Finder in de Terminal.

 

Nu gelukt?

https://www.macrumors.com/how-to/save-location-format-macos-screenshots/

 

http://aartjan.nl/blog/screenshot-bestandsformaat-en-map-veranderen-op-mac-os/

Als het maar voor af en toe of eenmalig is (Marktplaats, Joop!) dan kun je net zo makkelijk de .png openen in Voorvertoning en dan naar JEPG exporteren.

Daar sluit ik me wel bij aan. Het voordeel van die .png’s is juist dat de schermafbeeldingen een transparante achtergrond hebben. Het venster is gewoon 100% ‘dekkend’, de schaduw van het venster is transparant. Zo kun je de schermafbeeldingen beter/mooier combineren met ander beeldmateriaal.

<p class="cite">iDEOwen op 15 maart 2019 om 11:45</p> Waarom zou je dat willen? PNG is toch een vrij gangbaar formaat in lossless kwaliteit?
Waarom zou je dat willen... Dit is nou precies waar ik me zo aan erger. Geef gewoon antwoord op de vraag in plaats van dat je de vraag in twijfel gaat trekken. Voor mijn werk moet ik afbeeldingen altijd in jpg aanleveren ipv pgn. Daarom wil ik dit ook kunnen. Ga jij maar even uitleggen aan onze software ontwikkelaar dat png vrij gangbaar lossless is, veel succes met het verbeteren van de wereld. Ik erger me altijd al aan dit soort mensen. Op een forum over gamen vraagt iemand of er leuke gamers zijn voor kinderen op de de ps4, dan heb je altijd van die wijsneuzen die zeggen dat kinderen moeten buitenspelen ipv gamen. Dit soort figuren moeten van het internet af. Natuurlijk spelen mijn kinderen ook buiten, maar als ze af en toe ook op de ps4 willen en ik wil iets laten aansluiten bij hun leeftijd moet ik eerst door de helft van de nutteloze reacties heen die de vraag in twijfel trekken of belachelijk maken. man man man

Zo, en voor die ergernis ga jij een anderhalf jaar oud draadje re-activeren?

 

Je kunt een wedervraag irritant en onbeleefd vinden en dat is het soms ook wel (en in jouw voorbeeld van gamen gaat het niet eens om wedervragen).

Maar heel vaak blijkt dat achter een vraag op een forum als dit een achterliggend probleem zit, en dan is het stellen van die wedervraag heel zinnig, want weten van ‘het waarom’ kan een veel betere oplossing geven dan alleen maar praten over ‘het hoe’.

Dus rustig aan, maar.

joris_h op 15 december 2020 om 11:09

Dit is nou precies waar ik me zo aan erger … Geef gewoon antwoord op de vraag in plaats van dat je de vraag in twijfel gaat trekken … veel succes met het verbeteren van de wereld … Ik erger me altijd al aan dit soort mensen … Dit soort figuren moeten van het internet af … man man man


Gelukkig hebben we ook figuren zoals joris_h op het internet. Dan valt er nog wat te lachen af en toe ???.