screenshots & ftp

Ik werk nu een 3-tal maanden met m'n 1ste MacBook maar heb toch nog enkele vraagjes.

Vraag 1:
Ik lees op meedere sites dat je met shift-cmd-2 of shift-cmd-4 screenshots kan maken in Mac OS maar als ik dit doe gebeurt er helemaal niks? Moet ik dit ergens activeren ofzo?

Vraag 2:
Ik ben gewend van in Windows als ik foto’s naar m’n FTP wil uploaden dat ik gewoon het ftp-adres in verkenner intik. Hoe doe ik dit met Mac OS ? Ik wil gewoon bestanden naar m’n FTP kunnen slepen en wil niet speciaal een ftp-client ervoor gaan installeren.

Bedankt voor de hulp.

Wat betreft screenshots, [command] [shift] 3 is het hele scherm, en met [command] [shift] 4 kun je een selectie maken en vastleggen.

Wat betreft FTP ben je toch aangewezen op een FTP client. In de Finder van OS X zit bewust geen echte FTP mogelijkheid vanwege de beveiliging. Je kunt wel met de Finder op een FTP server komen, maar in read-only modus.

Topics over FTP clients en dergelijke:

http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=1013568#1013568 ( Bij het kopje FTP )

[quote:4da425f741="Quirinu5"]Vraag 2: Ik ben gewend van in Windows als ik foto's naar m'n FTP wil uploaden dat ik gewoon het ftp-adres in verkenner intik. Hoe doe ik dit met Mac OS ? Ik wil gewoon bestanden naar m'n FTP kunnen slepen en wil niet speciaal een ftp-client ervoor gaan installeren.[/quote:4da425f741] Als je Firefox als browser gebruikt kun je FTP uploads doen (en veel meer) mbv de [url=http://fireftp.mozdev.org/]FireFTP[/url] plugin.

[quote:55058fecaf="Pieterr"]Als je Firefox als browser gebruikt kun je FTP uploads doen (en veel meer) mbv de [url=http://fireftp.mozdev.org/]FireFTP[/url] plugin.[/quote:55058fecaf]

Thx! Ik gebruik Firefox dus dit is perfect.

Bedankt voor de reacties.

[quote:d10f7d4549="unSOUND"]Wat betreft screenshots, [command] [shift] 3 is het hele scherm, en met [command] [shift] 4 kun je een selectie maken en vastleggen.

Wat betreft FTP ben je toch aangewezen op een FTP client. In de Finder van OS X zit bewust geen echte FTP mogelijkheid vanwege de beveiliging. Je kunt wel met de Finder op een FTP server komen, maar in read-only modus.

Topics over FTP clients en dergelijke:

http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=1013568#1013568 ( Bij het kopje FTP )[/quote:d10f7d4549]

Er was ook nog een optie om van één venster te screenshotten, hoe doe je dat?

met [command] [shift] 4 spatie het programma scherm.

je kunt ook in systeem voorkeuren de toetscombinatie aanpassen hoor.. heb ik ook gedaan.. ik heb command f8 geloof ik

[quote:a0d52c2d9c="Gastonw"]Er was ook nog een optie om van één venster te screenshotten, hoe doe je dat?[/quote:a0d52c2d9c] Er zijn nog veel meer mogelijkheden, en ze staan stuk voor stuk beschreven op je Mac...

Systeemvoorkeuren > Toetsenbord en Muis > Toetscombinaties >

idd

Lang leve de Apple website en Google...

http://www.apple.com/findouthow/mac/#tutorial=screenshot

[quote:efb784ca63="anderie"]je kunt ook in systeem voorkeuren de toetscombinatie aanpassen hoor.. heb ik ook gedaan.. ik heb command f8 geloof ik[/quote:efb784ca63] bijvoorbeeld...

[img:efb784ca63]http://img231.imageshack.us/img231/9577/afbeelding3cl1.png[/img:efb784ca63]

[quote:fddd62e122=".R"]Lang leve de Apple website en Google...

http://www.apple.com/findouthow/mac/#tutorial=screenshot[/quote:fddd62e122]

Die toetsencombinaties had ik idd ook op google gevonden, maar vreemd genoeg gebeurde er niets, vandaar dat ik dit topic startte.
Nadien werkte het wel. Het enige verschil was dat ik vmware had gesloten…?

Anyway, bedankt voor de reacties.

De toetscombinaties en het antwoord op meer vragen kan je ook vinden door de uitgebreide help-functie van je Mac te raadplegen.