Script klikbaar maken

Hoe kan ik een shell script klikbaar maken? Ik wil graag een script in de dock plaatsen, zodat ik er alleen maar even op hoef te klikken.

Volgens mij kun je dat doen door de extensie te wijzigen naar [b:4aeeab0676].command[/b:4aeeab0676] .

Hmmja. Dat werkt op zich wel, maar dan krijg ik een spuuglelijk icoontje en ik kan 'm niet op de normale plek in de dock zetten, alleen rechts.

Toch bedankt voor je reactie. :slight_smile:

*) Hoe kan ik het icoontje van een command file aanpassen?

*) Hoe kan ik 'm links in de dock zetten in plaats van rechts?

Daarvoor kun je een stukje AppleScript schrijven dat die command file aftrapt. Die AppleScript kun je als een executable bewaren en een eigen icoontje geven. 't is wat meer werk, maar dan heb je ook wat. :)

Klinkt goed. Weet je een goede "getting started with AppleScript"?

Helaas, mijn AppleScript is niet zo goed. Via de help van de Mac kun je eens zoeken op AppleScript. Dan wordt je wel een beetje op weg geholpen.

kijk een naar Platypus... daarmee embed je je script in zo'n .app folder

http://sveinbjorn.sytes.net/platypus

Als je een script in Scriptmaker maakt, dan kan je bij bewaren kiezen voor "programma" (in het menutje achter "structuur". Je script wordt dan als programma bewaard en kan je als elk programma in je dock zetten. Kijk ook eens in de [url=http://developer.apple.com/documentation/AppleScript/Scripting-date.html]AppleScript Scripting Documentation[/url] van Apple.

Kijk eens op [url=http://hacks.oreilly.com/pub/h/290]dit onderwerp[/url] van de site van Mac OS X Hacks, voor jouw topic op te lossen.

Ik denk dat wanneer je het in applescript nog wil doen dat je iets moet doen als dit

Open een nieuw script

typ deze code in script maker

set theExcetableFile to POSIX path of (path to me)
set theExcetableFile to theExcetableFile & “Contents/Resources/<shell script naam>”

set theResult to do shell script quoted form of theExcetableFile
display dialog theResult

als je dit hebt gedaan en opgeslagen als programma in scriptmaker dan hoef je alleen nog maar in het programma in Contents/Resouces/ je script te plaatsen en hij doet het.

Ik heb in het voorbeeld het script in programma geplaatst omdat je dan nooit druk hoeft te maken bij kopieren of verplaatsen dat het programma het dan niet meer doet omdat jou shell script dan mee gaat ook naar andere computers. dit spreekt allemaal wel voor zich denk ik

in de /Contents/Resources/ kun je de applet.icns vervangen door een ander icons bestand met dezelfde naam en je programma krijgt een ander icoontje

suc6