Script om op site te zoeken.....

hallo,

ik ben met een site bezig van mij. Het gaat via een ip adres in iedergeval. en ik heb de
URL geforward. Nu is de vraag: zou iemand voor mij een scriptje in elkaar willen plakken zodat ik op
mijn site kan zoeken? Het liefst graag in php. Dus niet via Googlw ofzo.

Alvast bedankt

Ik raad je JavaScript aan, en geen PHP.

PHP is beter als je in een DB wilt zoeken.

en hoe maak ik met javascript een zoek-actie?

[quote:725772a4b2="Mac OS X News"]en hoe maak ik met javascript een zoek-actie?[/quote:725772a4b2]

Google…

zijn al tig scriptjes voor

Kijk es op [url]http://www.phpdig.net/[/url] Maakt gebruik van PHP en MySQL. Je site wordt geindexeerd (HTML, PHP, etc.) en opgeslagen in een MySQL-database.

Wanneer je PHP kunt draaien, doe het dan in PHP. Dan werkt het bij iedereen, ook als iemand om een of andere reden zijn JS uit heeft staan. Dat PHP dig lijkt me een goede oplossing. Die maakt een database met zoekwoorden. Met JS lijkt me ook onhandig. Dan ga je clientside iedere keer alle pagina's van een server zitten doorspitten. Lijkt me een hoop onnodige traffic.

Ik heb gisteren toevallig deze:

http://www.mijnhomepage.nl/artikelen/wd/zoekfunctie-installeren.php

op mijn site geinstalleert. Werkt heel fijn. Je moet alleen even op de site kijken. Want je kan hem ook via die site installeren… Moet je zelf maar even zien.

Groet

TSEP heeft ook een veelgebruikt zoekscript: http://www.tsep.info/ Ik wil 'm zelf ook op mijn website zetten, maar ondanks de duidelijke installatie-handleiding, kom ik er maar niet uit. Gewoon nog even doorpuzzelen... :)

Livesearch is een erg mooie manier om een zoekfunctie binnen je site te maken, tenminste, dat vind ik. Het wordt veel gebruikt op blogs (joshuaink.com, binarybonsai.com enz enz enz). Het is hier te downloaden, samen met wat voorbeeldjes: http://blog.bitflux.ch/wiki/LiveSearch.

[quote:b46434a358="nipro"]Livesearch is een erg mooie manier om een zoekfunctie binnen je site te maken, tenminste, dat vind ik. Het wordt veel gebruikt op blogs (joshuaink.com, binarybonsai.com enz enz enz). Het is hier te downloaden, samen met wat voorbeeldjes: http://blog.bitflux.ch/wiki/LiveSearch.[/quote:b46434a358]

werkt niet echt he

[quote:db66564315="iPod Jimmy"][quote:db66564315="nipro"]Livesearch is een erg mooie manier om een zoekfunctie binnen je site te maken, tenminste, dat vind ik. Het wordt veel gebruikt op blogs (joshuaink.com, binarybonsai.com enz enz enz). Het is hier te downloaden, samen met wat voorbeeldjes: http://blog.bitflux.ch/wiki/LiveSearch.[/quote:db66564315]

werkt niet echt he[/quote:db66564315]
http://blog.bitflux.ch/wiki/LiveSearch

er mag geen punt achter :wink:

http://www.cs.ioc.ee/~ando/sphider/

Sphider werkt prima, makkelijk te installeren.

[quote:5dd2fd98bd="iPod Jimmy"]Ik heb gisteren toevallig deze:

http://www.mijnhomepage.nl/artikelen/wd/zoekfunctie-installeren.php

op mijn site geinstalleert. Werkt heel fijn. Je moet alleen even op de site kijken. Want je kan hem ook via die site installeren… Moet je zelf maar even zien.

Groet[/quote:5dd2fd98bd]

je site http://www.toxic-design.nl lijkt wel beetje veel op http://www.infekt.be/

oei... busted. :P

Ja klopt had ik even geleent omdat ik bezig was met nieuwe site. Heb hem er nu opgezet probleempje met navigatie balk. Was zo jaloers op infekt dat ik hem even leende. Hij maakt namelijk echt mooie dingen. Excuses

Niet erg netjes iPod Jimmy...

[quote:2447991718="iPod Jimmy"]Ja klopt had ik even geleent omdat ik bezig was met nieuwe site. Heb hem er nu opgezet probleempje met navigatie balk. Was zo jaloers op infekt dat ik hem even leende. Hij maakt namelijk echt mooie dingen. Excuses[/quote:2447991718] :?

[color=blue:815417a7ad]Alles goed en wel, dit topic is gestart voor iets heel anders, en we dwalen nu af... iPod jimmy heeft de site inderdaad nagemaakt, en commentaar daarop kunnen jullie eventueel in onderstaand topic kwijt:[/color:815417a7ad] http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=72618

Zouden jullie bij deze het topic weer willen gebruiken waar het voor gestart is ? Dank u.