script probleem, tekst highlight via mouseOver

Hoi,

Ik heb een probleem om met een stukje script (mouseOver - mouseOut) in een html pagina waarmee een tekst highlight als je over een plaatje beweegt. Het script dat ik gebruik werkt wel, maar ik wil een variant erop toepassen binnen hetzelfde html file ivm de vormgeving.
Ik dacht ik maak een kopie van het script in de head en benoem de CSS aansturing anders en geeft de tabel een andere class naam, zodat ik met andere kleuren kleuren kan werken binnen hetzelfde html file. Maar dat werkt niet. Alle highlight functies kijken naar een van de twee scripts en niet naar het kopie script dat een andere kleur moeten opleveren.

Onderstaande link laat zien dat alle teksten dezelfde highlight hebben
http://www.xillix.nl/probleem/werkt.html

Onderstaande link laat ook zien dat alle teksten dezelfde highlight hebben, maar dat is niet de bedoeling. De felbauwe lint zou alleen bij de middelste tafel in beeld mogen komen. de tabel met de tekst heeft de afwijkende class; CLASS=“rest_blauw”. Dit is ook zo benoemd in het kopie script.
http://www.xillix.nl/probleem/werktniet.html

Kan iemand mij helpen dit op te lossen. Ik heb geen ervaning met scripts programmeren. het is natuurlijk een copy/past actie van mij maar een veriant daarop levert mij het probleem op.

Alvast bedankt,
(M)

Mooie tafels! In de broncode staat niet eens welke script-taal er wordt gebruikt. Javascript? Het kan denk ik ook alleen met css, JS ken ik niet. Die flash-homepage maakt je trouwens hortendol!

Je hebt nu twee keer de zelfde function namen (mouseOver en mouseOut) met als gevolg dat de tweede function met de zelfde naam de eerste overschrijft... Doe het zo...:[code:1:20b2364493]function mouseOverA( ) { ... } function mouseOutA( ) { ... } function mouseOverB( ) { ... } function mouseOutB( ) { ... }[/code:1:20b2364493]en in je html :[code:1:20b2364493]<img src="plaatje.jpg" id="1" onmouseover="mouseOverA(this);" onMouseOut="mouseOutA(this);" > ... <img src="plaatje.jpg" id="2" onmouseover="mouseOverB(this);" onMouseOut="mouseOutB(this);" >[/code:1:20b2364493]

@ kaydie, bedankt voor je aanwijzingen. Het werkt perfect. Dank je!

@ Martiniman, om dat ‘hortendo’ te voorkomen ben ik nu bezig de site in html te bouwen. Die flash site is al weer een paar jaar oud en moeilijk te onderhouden.

Grtn, (M)