Scripts voor Indesign

Voor een folder met mobiele telefoons moeten wij ongeveer 1000 foto's plaatsen. Is hier een Indesign script voor? (eventuele andere handy scripts voor Indesign zijn ook van harte welkom)

bvd

Mischien is het dit dat je zoekt?

http://www.automatedworkflows.com/automator/indesignActions/placeImages.html

:slight_smile:

misschien ken je m al, maar hier is vanalles te vinden http://share.studio.adobe.com/axBrowseProduct.asp?p=6

Dat waren handige tips, waarvoor dank. Misschien kunnen jullie me helpen met denk ik iets anders simpels:

Weten jullie ook raad met mapacties onder os 10.3.9 (in tiger zal het makkelijker gaan)
Ik moet een heleboel bestanden die nu bewaard zijn als ‘alleen lezen’ bevoegdheid omzetten naar 'lezen en schrijven. Ik neem aan dat dat handiger kan dan ze allemaal afzonderlijk te openen met apple-i en de bevoegdheid te veranderen?

En dan moet ik een groot deel omzetten van rgb naar grijswaarden, maar dat zal kunnen in photoshop met handelingen neem ik aan.

IN de bovenste map Apple I en dan Eigenaar en bevoegdheden Toegang op lezsen en schrijven zetten en daarna bij Informatie (daaronder) "pas toe op ingesloten onderdelen'

:wink

Photoshop idd met handelingen (automatisch)

dom, dom, dom, de optie 'op ingesloten onderdelen' zag ik niet omdat driehoekje achter informatie ingeklapt stond! Bedankt!

Geeft niks,

daar zijn we voor, om elkaar te helpen!! :wink: :wink:

[quote:d8287f3a44="forum romanum"]

En dan moet ik een groot deel omzetten van rgb naar grijswaarden, maar dat zal kunnen in photoshop met handelingen neem ik aan.[/quote:d8287f3a44]

eerst even een actie aan maken en dan

File > automate > create droplet

dan gooi je de files, ik geloof dat je zelfs een hele map erop kunt gooien, op die droplet en dan is t tijd voor achterover en koffiedrinken :wink: