servers, wat zijn dat?

Servers zijn toch grote HD's die alle bestanden op inet plaatsen ???

nou ik weet er echt niets over alhoewel ik wél websites maak maar een vriend van me zet ze dan online …

ik zou graag alles over servers enzo willen weten …

Google is your friend... :)

http://www.google.com/search?q=define:Server

http://www.dvbwebdesign.nl/content/artikelen/netwerk.htm

http://support.one2web.be/?0039a#0047

Klik de links…

Een server is bijvoorbeeld een computer waar MacOSX.nl op draait. In dit geval wordt de server gebruikt om webpagina's te vertonen. Deze computer staat in een speciale ruimte waar deze is aangesloten op een internet-connectie punt.

Elke keer wanneer jij naar www.macosx.nl gaat, dan word deze aanvraag bij een computer gedaan (in dit geval een Xserve van Apple). Deze aanvraag word verwerkt en de informatie wordt naar jouw toegestuurd.

Ook je eigen computer kan een server zijn.

Bijvoorbeeld als je een spelletje host voor andere spelers, of als je je web- of filesharing aanzet.

Een server is een heel globaal iets; het is een computer die een dienst aanbiedt.

Die dienst kan bestaan uit het serveren van webpagina’s, het aanbieden van bestanden, het verwerken van email, het aanbieden van een service voor spelletjes, enz.

Een korte vraag, maar met het antwoord kun je meerdere colleges vullen ;) .

Als aanvulling op bovenstaande antwoorden: Het begrip ‘server’ komt primair voort uit het ‘client-server’ concept. In dat concept heb je de dienst-aanbieder (de server) en de dienst-afnemer (de client). Hieronder vallen webservers, FTP servers, email, maar ook heel veel bedrijfsapplicaties.

Met ‘server’ worden zowel aanbiedende computers als aanbiedende programma’s aangeduid. Zo kan ‘de webserver’ enerzijds duiden op de machine die ervoor zorgt dat je dit forum ziet als je naar forum.macosx.nl gaat. Anderzijds kan ‘de webserver’ ook duiden op het programma dat deze webpagina’s beschikbaar maakt, in dit geval Apache. Het kan dus ook zo zijn dat op één servercomputer meerdere serverprogramma’s actief zijn.

Als je meer wilt lezen over client-server, surf dan eens naar Network Computing.