Settings: korte naam

oi! ik zou graag mijn korte naam wer veranderen, maar in het accounts venster kan ik enkel mijn Echte volledige naam wijzigen. Hoe doe ik dit?

Kort antwoord: Dat doe je niet. Apple geeft bij het kiezen van je korte naam niet voor niks de opmerking dat je deze niet achteraf kunt veranderen.

Lang antwoord: Het kan met veel gedoe in Netinfo-beheer, en met speciale programma’s. Maar heel vaak geeft het problemen met de rechten van bestanden e.d., en Vaak is men ineens al zijn bestanden en instellingen kwijt.

Beste oplossing: Nieuwe account aanmaken en de oude wissen. Wel eerst je documenten over gooien naar de nieuwe account.

als je het toch wilt:

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106824

dan doe ik het best niet :) Toch bedankt:)

Of gebruik het script van 'ChangeShortName' http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/23494

[quote:4044e84b28="KingCarp"]Of gebruik het script van 'ChangeShortName'[/quote:4044e84b28] Waarbij het hebben van een volledige back up wel een must is! Als het fout gaat, is het ook goed fout!

Yep, liever maar niet doen!

Heb dit 1x gedaan en dit leverde vele problemen op en uiteindelijk was de enige oplossing een volledige, heeele lange nieuw installatie en dat zonder enige backup… :x

Het hebben van een back-up is altijd een 'must' hoor!

Mee eens; Maar het draaien van een script als dit houdt ontegenzeggelijk véél meer risico's in dan het draaien van enig ander progje, sciptje, etc. :innocent:

Ha, ik heb er van geleerd, hoor. Deze ezel stoot zich niet een tweede keer. :D "Al doende leert men"; zullen we maar zeggen.

[quote:ad9613530c="KingCarp"]Of gebruik het script van [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/23494]ChangeShortName[/url][/quote:ad9613530c] Nieuwsgierig geworden heb ik het scriptje toch maar eens gedraaid, en het ging soepel. Alleen iPhoto (en daarmee mijn bureaublad achtergrond) deed even moeilijk, evenals de niet-std. widgets, maar dit stond beschreven in de Read Me en is dan ook opgelost. Voor de rest geen probleem ontdekt. Dus toch een aanrader!? :innocent: