Sharing monitoren.....hoe!?

Vroeger kon je in OS9.x via FileSharing/Samengebruik checken wie er je Mac insluipt. In OSX zit er geen standaard optie om datzelfde te doen. Of ik kijk niet goed. Ik weet van het proggie SharePoints maar dat programma jaagt me de stuipen op het lijf en ik weet zeker, als ik daarmee ga rommelen, ik straks gewoon weer fijn m'n installer-cd van Jaguar erbij moet pakken haha! :lol:

Ik gebruik Net Barrier.Dat is een heel handige firewall waar mee je zelfs bepaalde gebruikers de toegang tot je mac kunt blokkeren. Verder kan je in de log files kijken wie een verbinding heeft gemaakt

Maar de vraag is wie zou in je macje willen binnensluipen. Of heb je zoveel staatsgeheimen op je mac? :lol:

HAHAHAHAHA nee dat bedoel ik niet lieve mensen hahahaha! "Sluipen" was ook een verkeerd gekozen woord LOL

Stel, ik maak voor jullie een account aan op mijn Mac en geef jullie dus toegang. Op het moment dat er iemand verbinding heeft zou je dat ergens moeten kunnen monitoren. Dat vraag ik me af. Waar doe je dat?

Hahahahaha!

Misschien schrijft ie iets in de system.log??? ik gebruik zelf nooit filesharing dus kan het niet testen :(

Gebruik [url=http://www.macupdate.com/info.php/id/7480]AFS Monitor[/url]. Je hebt dan wel ook [url=http://www.macupdate.com/info.php/id/8658]SharePoints[/url] nodig. Dit is eigenlijk een uitbreiding voor het Samengebruik van Apple.

Misschien wel de Samba dansen :?: :lol: :lol: :wink: