Sherlock Translation, Turks ontbreekt -> zoek alternatief

Sherlock heeft een interessante vertaalmodule. Maar die bevat nogal heel weinig talen. Ik heb momenteel iets gelijkaardig nodig die Turkse tekst naar het Nederlands kan vertalen. Het gaat om teksten en niet om losse woorden.

In Office zit een weblink naar http://www.worldlingo.com/microsoft/computer_translation.html om teksten te vertalen. Dat ding bevat ook enkele talen maar degene die ik nodig heb zitten er weer niet in.

Kent iemand een [b:146bd74c2d]gratis[/b:146bd74c2d] oplossing door middel van een online webtranslator of Mac programma die dezelfde functionaliteit bevat als Sherlock, maar met meer talen. De vertaling hoeft niet 100% perfect te zijn, als ik maar kan opmaken wat de rode draad is.

Momenteel heb ik [b:146bd74c2d]Turks naar Nederlands[/b:146bd74c2d] nodig (mag ook Engels zijn in het slechtste geval). maar Arabisch, Hebreeuws, etc. zouden ook handig zijn. Ik ben tot de conclusie gekomen dat er ook interessante info op het web staat die niet in het Engels is :smiley: .

Ik heb gezocht via google naar gratis translators, maar die kunnen enkel woorden. Ik heb daar niets mee. Mooi als demo maar onbruikbaar in de praktijk.

Ik ben al blij dat vreemde tekens mooi worden getoond in Safari, maar fatsoenlijke vertaalmogelijkheden mogen toch deftig geïmplementeerd worden in Sherlock. Ik maak nu een vergelijk met een flesopener. Met een model kan ik alle flesjes openen (cola, bacardi, …). Ik hoef ook geen 3 verschillende flesopeners te hebben om een fles te kunnen openen.

Nu, ik dwaal af. Wie heeft ook zo’n probleem en hoe heb je het opgelost?

www.dictionary.com heeft een heel aantal talen , ik weet niet of ze turks hebben maaar zeker nedelands

nedelands, dat ken ik niet hoor :wink:

Voor een single woord biedt http://www.langtolang.com een oplossing. Maar volledige teksten kan hij niet. Woord per woord vertalen is ook Monnikenwerk :mrgreen: