simpele vraag mbt router

BEste mensen,

Mijn vriendin woont naast haar ouders. ZIj heeft al een metwerk kabel door de muur afkomstig van het modem van haar ouders. Kan zij nu gewoon die kabel in een draadloze router klikken om draadloos in haar woning gebruik te maken van die verbinding?
Moet ze dan nog allerlei dingen instellen?

Graag verneem ik van jullie kenners wat er moet gebeuren. En een tip voor een bewezen goede draadloze (niet te dure??) router.

Ik vroeg me net hetzelfde af.

Er staat hier nog een modem/router van 'Online' met WiFi.

Als we die in een kabel steken die in de slaapkamer ligt, hebben we dan simpelweg bruikbaar WiFi?

wil ik ook graag weten!! vriendin op kamers in engeland, maar heeft alleen een kabel. Nu gebruikt ze internet sharing voor iphone wifi, maar zou helemaal ideaal zijn als ze met de draadloze router die ik heb liggen haar eigen 'hotspot' zou kunnen maken.

Router had ik aangesloten, en het netwerk kwam tevoorschijn. Ik kon met het wachtwoord verbinden, maar kreeg geen internet.

Als ik het goed begrijp maakt zij gebruik van de internet verbinding van haar ouders?
Het internet signaal komt bij haar ouders binnen, zij heeft een kabel aangesloten aan de router van haar ouders deze door de muur geboord en aangesloten op een tweede router om het signaal te versterken?

In dat geval moet zij haar router in bridge mode zetten en deze een vast IP nummer geven (bv. 192.168.1.101 of ieder ander getal tussen 2 en 255 aan het einde)
Ze kan dan zelf haar eigen wifi netwerk opzetten door deze router (wifi) een eigen naam te geven. Om het netwerk te delen kan zij deze router dezelfde naam geven als de router van haar ouders met hetzelfde wachtwoord.

Een andere optie is geen router te gebruiken maar een bridge (linksys WUMC710 of WES610N) of een Accespoint (WAP610N). In dat geval maakt ze standaard gebruik van het netwerk van haar ouders.

Goede router en niet te duur, linksys EA4500 of de EA3500

[quote=appleimacg5 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/simpele-vraag-mbt-router#post-2495673 time=1354618386]BEste mensen,

Mijn vriendin woont naast haar ouders. ZIj heeft al een metwerk kabel door de muur afkomstig van het modem van haar ouders. Kan zij nu gewoon die kabel in een draadloze router klikken om draadloos in haar woning gebruik te maken van die verbinding?

Moet ze dan nog allerlei dingen instellen?

Graag verneem ik van jullie kenners wat er moet gebeuren. En een tip voor een bewezen goede draadloze (niet te dure??) router.[/quote]Schaf een [url=http://www.apple.com/nl/airportexpress/]Airport Express[/url] aan. Klaar is Kees...

Slecht advies, een aiport express is heel beperkt te configureren en mocht er iets mis gaan, dan kun je blijven zoeken tot je een ons weegt. klotedingen zijn het.... en ze gaan ook nog eens heel snel stuk.

kort gezegd: Ja dat kan. een router (met Wifi) aansluiten op de kabel.
1 ding is erg belangrijk: DHCP moet uitstaan op deze router. (het uitgeven van IP-adressen).
Dit kan bijvoorbeeld door de hiervoor genoemde "bridge mode" of gewoon de setting van DHCP uitzetten.

Ik heb sinds een half jaar een nieuwe Experiabox van KPN gekregen.
Ik heb de oude bewaard maar kan ik deze dan ook als wifi router gebruiken?

[quote=polansky url=http://www.onemorething.nl/community/topic/simpele-vraag-mbt-router#post-2495691 time=1354620972]Goede router en niet te duur, [url=http://tweakers.net/pricewatch/308229/linksys-ea4500-ew.html]Linksys EA4500[/url] of de [url=http://tweakers.net/pricewatch/308230/linksys-ea3500.html]EA3500[/url].[/quote]
Goed zeker, maar of de TS ze ook "niet te duur" vindt... :wink:

Minder duur: [url=http://tweakers.net/pricewatch/297019/tp-link-tl-wr2543nd.html]TP-Link TL-WR2543ND[/url] of [url=http://tweakers.net/pricewatch/315746/tp-link-tl-wdr3600.html]TP-Link TL-WDR3600[/url].

Een draadloze router maakt het alleen maar lastiger met al dat NAT achter NAT. Gebruik liever een access point of zorg dat je een draadloze router niet als router gebruikt maar puur alleen als access point. Dat betekent behoorlijk wat instelwerk en dat moet je maar net kunnen. Ik ga dan ook mee met het advies van Beech: schaf een Airport Express aan want deze zijn eenvoudig te configureren als access point, doet wat het moet doen en is verder kwalitatief goed (itt wat polansky beweert zijn er juist weinig problemen mee en gaan ze zeer zeker niet snel stuk; veel mensen maken er jarenlang gebruik van). Goedkoop is het dan weer niet, dat is spul van TP-Link wel maar die vergen wel wat meer kennis van zaken om in te stellen.

M.a.w. hoe goed is de kennis om dit soort zaken in te stellen en is men bereid om er de nodige duiten aan uit te geven?

Dan nog een praktische vraag:

Het oorspronkelijke signaal komt dus in een ander modem het huis binnen. Vanuit dat modem gaat er dus een ethernet kabel naar het nieuw aa te schaffenn draadloze modem. Hoe moet ik dan dat nieuwe draadloze modem instellen en heb ik daar alle oorspronkelijke gegevens (verstrekt door de ƶriginele" internetprovider) voor nodig?

Is dit een optie om te doen wat ik wil:

http://www.routercenter.nl/product/156909/category-112276-top-10-routers/tp-link-tl-wr1043nd.html

Ja alleen heeft de [url=http://tweakers.net/pricewatch/251996/tp-link-tl-wr1043nd.html]TL-WR1043ND[/url] geen 5GHz ondersteuning. De eerder genoemde TP-Link modellen hebben dat wel. Je hebt niet per se 5GHz nodig, maar dat kan wel handig zijn als je veel buren hebt.

[quote=TheBigZ url=http://www.onemorething.nl/community/topic/simpele-vraag-mbt-router#post-2495863 time=1354639763] [url=http://tweakers.net/pricewatch/297019/tp-link-tl-wr2543nd.html]TP-Link TL-WR2543ND[/url] of [url=http://tweakers.net/pricewatch/315746/tp-link-tl-wdr3600.html]TP-Link TL-WDR3600[/url].[/quote]

PS routercenter.nl is bepaald niet de goedkoopste.