Sinds Big Sur update problemen met mail.app

Sinds ik OS Big Sur heb geïnstalleerd werkt mijn Mail app niet lekker. Nieuwe mails komen goed binnen, maar als ik mails verwijder kan ik ze niet meer terugvinden. Voorheen stonden ze in een prullenbak en gingen daar pas , in mijn geval, uit na een maand. Ook mails versturen lukt niet, de SMTP server weigert. Ik heb de instellingen opnieuw er in gezet, maar het werkt niet. Ik zit nu in Frankrijk in ons vakantie huis en daar werkte het in juni met OS Catalina prima. Mails versturen nu met mijn iPad gaat prima, dus er lijkt mij geen Firewall in de weg te zitten. Hebben meer mensen hier problemen mee?

Ik heb geen problemen (meer) met de mail app in Big Sur. Bij de eerste bèta’s wel, toen ging het allemaal wat stroef en had ik last van allerlei bugs, maar nu loopt alles vloeiend, zoals vanouds. De vormgeving vind ik niet geweldig, overigens: die prullenbakken staan nu onder hun eigen mailboxen (ik heb verschillende accounts) en functioneren naar behoren. Heb je wel de laatste update te pakken (Versie 11.0 bèta 20A5364e)?

dat heet beta?

Natuurlijk is het een beta versie, maar ik ben benieuwd of ik de enige ben, zo ja dan ligt het waarschijnlijk niet aan Big Sur beta, maar aan wat anders.

Ook al ben jij de enige, dan nog zal het aan de beta OS liggen, als Mail het eerder altijd deed, en nu niet.

Dat is nou het onvoorspelbare van bèta’s.

Maar bedankt voor het melden hoor.

Ik heb nu El Capitan er weer opgezet, en nu kan ik weer mails sturen etc, alleen ben ik mijn mail historie kwijt. Ik had een Time machine backup gemaakt en teruggezet, maar de oude mails zijn er niet meer en ik moest ook mijn accounts er weer in zetten . Die heeft hij dus niet terug gezet. Ook als ik hem direct terug wil zetten via Time machine, dan ziet hij de “oude” gegevens niet om terug te zetten. Is er te veel veranderd in Big Sur dat het terugzetten naar El Capitan bij Mail niet werkt? Iemand hier ook ervaring mee?

Ik ervaar Mail (versie 14.0) in OS 11.1 als instabiel. Er gebeuren ongrijpbare dingen. Een half afgemaakt bericht dat korte tijd op het bureaublad gelaten wordt voor de lunch om er daarna mee verder te gaan blijkt eenvoudig verdwenen, spoorloos, ook niet in de map concepten aan te treffen. (Ik ben de enige gebruiker van mijn iMac). Versturen en ontvangen verloopt normaal. Iemand met dezelfde ervaring en oplossing voor genoemde ‘instabiliteit’? Ik verneem het graag.

Ik ervaar heel af en toe precies het tegenovergestelde: Ik maak een mail aan; deze verschijnt dan in de ‘drafts’ map, totdat ik deze verstuur. Om dan ineens (na het versturen en dus ook in de map ‘verstuurd’ terecht te zijn gekomen) ook in de map ‘drafts’ te staan. Deze omvat echter slechts een deel van de verzonden mail. Net of het een snapshot is van ‘ergens halverwege’…

Dank voor je reactie Night. inmiddels verneem ik van meer kollega’s soortgelijke problemen met de Mail app. Ze komen steeds neer op het onbeheersbaar verplaatsen en soms niet meer boven water komend van berichten. Ik ken er ook bij wie de app probleemloos werkt. Ik zou verwachten dat een bug dit bij iedere gebruiker laat gebeuren. Mogelijk komt het probleem vanuit elders in Big Sur waarin dan toch nog sprake van een of meerdere bugs zou zijn terwijl deze system update met veel trompetgeschal als absoluut ‘bugs free’ ter beschikking kwam. Vraag is of Apple forumberichten als deze onder ogen krijgt of dat ze daarvoor ook op apple.com zullen moeten worden gepost.

Night op 23 december 2020 om 23:25 Net of het een snapshot is van ‘ergens halverwege’…
Zeker gmail? Die vertoonde vaak dit soort gedrag in Mail.

Sinds de update naar Big Sur wordt mijn Gmail prullenmand niet meer gesynchroniseerd. Als ik berichten uit de map “inkomend” verwijder naar de “prullenmand” zijn ze geheel verdwenen, althans op de MAC. Ze zijn wel (30 dagen lang) terug te vinden in de prullenmand op iPad en iPhone. Google mail werkt dus correct maar de synchronisatie van Big Sur faalt.

<p class="cite">GoeieDag op 24 december 2020 om 13:30</p>
Goeiedag goeiedag! Hoewel ik òòk van gmail gebruik maak is het probleem in Apple Mail niet specifiek daaraan gerelateerd.
Zeker gmail? Die vertoonde vaak dit soort gedrag in Mail.