Sitecheck: CutaFace.nl

Voor mijn eigen bedrijf heb ik de site [url]http://cuteface.nl[/url] ontwikkeld. Ikzelf ben zeer tevreden met het resultaat.

Maar ik plaats deze sitecheck hier omdat ik weet dat er veel specialisten zich op dit forum bevinden. Wat vinden jullie van deze site als het gaat om design? Verder voor de business minded mensen onder ons. Zouden jullie geprikkeld worden door de tekst op de site?

Bedankt voor jullie reacties alvast.

Hallo! Proficiat met je resultaat. Ik vind de site wel ok, maar het oogt een klein beetje saai. Uit design oogpunt weet ik niet meteen iets te melden, aangezien er niet zo veel design aan is. Dat is overigens niet altijd een slechte zaak.

Je teksten zijn voor zover ik kan lezen goed to the point.

Werk jij voornamelijk op pc dan? Ik zie in je code dat je gebruik maakt van blur() etc, volgens mij werkt dat enkel in IE, en niet op de alternatieve browsers. Verder is je code zelf niet helemaal wat het moet zijn, gebruik van tabellen voor je layout etc, maar allicht liggen jullie competenties niet in dat veld.

Veel succes!

Ja, mooi. Oogt professioneel

nice alleen wat flets, de afbeelding rechts onderin is wel erg weggevaagd. De 'kopjes' aan de rechterkant op de home pagina ook.

Er mag van mij wel wat minder tekst op, iig op de home pagina heel kort bechrijven wat jullie doen zodat je binnen een paar sec. weet wat cuteface nou is.

site ziet er netjes uit en werkt goed, alleen zal ik de tekst volledig zwart maken, het doet nu beetje pijn aan me ogen, het is te licht. Maar dat is wat ik vind.

Ik vind het ook wat saai. Een beetje te licht qua kleur gebruikt en niet altijd goed te lezen voor mensen die er moeite mee hebben. En die foto's rechts onder zijn niet altijd goed te zien.

Voor de rest ziet het er wel strak uit.
En waarom heb je voor tabellen gekozen ipv xhtml icm css?

ik heb het idee dat er over de hele site (behalve de bodytekst) een wit transparantje ligt...alles is net té vaag. ik zou de kleuren wat meer naar voren halen, en het plaatje onderin ook gewoon een plaatje laten zijn, anders kan je m beter weglaten...

Ziet er goed uit, ben het eens met alles wat hierboven staat. Een kleine toevoeging; van mij mag er wat meer 'leven' in de site.

Saai is inderdaad het juiste woord... Het is vaak lastig een strakke website te maken, zonder dat hij saai wordt. Ik zou sowieso voor minder tekst en meer foto's gaan!

Als potentiële klant lees ik weinig over de technieken die jullie beheersen, ie. van welke programmeertalen maken jullie gebruik ? Waar is jullie portfolio ? Geef eens wat meer details over jullie framework bijvoorbeeld en noem op zijn minst een paar van die beursgenoteerde bedrijven waar jullie voor hebben gewerkt. Jullie willen als een jong, nieuw, dynamisch bedrijf overkomen ? Het verbaast me dan de de site ongeveer helemaal grijs is. Lijkt me niet erg handig. Afgezien van het feit dat de site saai oogt, vind ik de tekst hier en daar dus ook redelijk vaag tot nietszeggend.

Succes verder.

Vanuit business standpunt: ik moet eerst een hele lap tekst doorlezen om er achter te komen wat jullie doen. Dat zou je in een iets groter font boven die lap kunnen zetten in een paar kernwoorden. Daar moet je interesse mee gewekt worden (of juist niet natuurlijk).

Ook ben ik het met vorige schrijvers eens dat de tekst wat flets, grijs is. Zo wil je toch niet overkomen bij je potentiële klanten? Wees krachtig, dus kies voor een zwarte letter.
Verder vind ik de site OK ogen. Best rustig en zakelijk

Het ziet er netjes uit. Maar vooral braaf... en inderdaad saai.... standaard.... zou een willekeurige template kunnen zijn. En vooral veel tekst... ook begin je de homepage met 'wij'. Zou ik ook niet zo snel doen. Heb je een communicatieplan achter je website gemaakt? Wie wil je aanspreken en hoe ga je dat doen? Wat is het doel? Hoe wil je dat bereiken?

Ik bedoel dit niet vervelend; maar ik denk niet dat jullie zo veel klanten gaan binnenhalen. De site heeft geen uitstraling, hij blijft je niet bij. Hij is niet lelijk hoor, maar het is het net niet. Waarschijnlijk is de site "ontworpen" door een programeur... klopt dat? Tuurlijk gaat het uiteindelijk om de inhoud, maar als die niet goed gepresenteerd wordt, dan wordt ie niet eens opgemerkt...

Ik sluit me aan bij bovenstaande reacties wat betreft het grijs, het oogt te flets, te plat. De tekst in de rechterkolom is te licht, dat leest niet prettig, die zou ik een tikkie donkerder maken. Zwarte letters zou ik niet doen, dat wordt waarschijnlijk te hard, teveel contrast, maar wel iets donkerder. Jullie zijn waarschijnlijk nog jong, en ik ook wel, maar bij iets slechtere ogen haak je snel af.
Verder zou ik de regelafstand wat vergroten. Dat leest lekkerder.

En ik zou er een steunkleur bijdoen, als contrast. Zodat het fletse/platte gevoel dat de site nu uitstraalt verdwijnt. Als je alleen al de bovenste balk met jullie logo een kleur zou geven zou dat de boel al behoorlijk oplichten denk ik. En dan bijvoorbeeld niet het lichtblauw van de koppen nemen, want dan wordt het waarschijnlijk te zoet (waar komt die lichtblauw trouwens ineens vandaan? Past niet bij de enige andere kleur in de site, het groen uit het logo, maar dat terzijde). Maar een mooie warme kleur roodbruin ofzo. Of het limegroen uit je logo. Nou ja, je moet gewoon een beetje uitproberen denk ik.

Ik heb even snel wat kleurtjes toegevoegd. zie hier een voorbeeldje http://www.esthermols.net/test/testje.gif
En het gaat er dus niet om of je dit mooi vindt of niet, het is in 5 minuutjes in elkaar gezet, maar zo zie je dat je met een paar kleine veranderingen een hele andere sfeer krijgt.

Succes en ik ben benieuwd wat je met al onze reacties gaat doen!

Kvind de site ook niet zo spetterend, maar de kleuren wat Es gebruikt zijn gewoon trendy kleuren leuk maar ofcourse wel in overvloed aanwezig...

[quote:8abb358f05="ghatusupy"]Kvind de site ook niet zo spetterend, maar de kleuren wat Es gebruikt zijn gewoon trendy kleuren leuk maar ofcourse wel in overvloed aanwezig...[/quote:8abb358f05]

Nou ja trendy kleuren, ik heb het limegroen uit hun logo gehaald en daar iets warms bijgezocht…
En zoals ik al zei, het ging mij erom te laten zien dat je met een paar kleuren een heel andere sfeer krijgt. (en het is “de kleuren die Es gebruikt”)

eens met de flets-opmerkingen. ik zag in eerste instantie niet eens dat die vlekken rechtsonder foto's zijn. ;)

Ik ben geen webdesigner, maar schrijf als adviseur wel voor m’n brood. Dus maar ff op de tekst gelet. Ik beperk me even tot de homepage, maar het geldt ook voor de andere pagina’s
In de nieuwssectie (om het scherp te stellen)…
bij 18 mei: wat interesseert het mij dat je management tevreden is? En of je doel bereikt is maak ik als lezer zelf wel uit.
bij 15 mei: En jullie zitten elders omdat de ontwikkeling van het bedrijf maakte dat het op in het oude gebouw niet meer ging, toch? Dat klinkt veel positiever dan het neutrale ‘interne verbouwing’. Jullie interne beslommeringen interesseren mij als lezer niet, dat het 't bedrijf voor de wind gaat wel. Kennelijk ben je goed genoeg om uit je jasje te groeien.
bij 08 mei: de eerste twee zinnen zijn volstrekt overbodig.

Bij de hoofdtekst:
Ik vind de tekst niet geweldig. Een pakkende tekst, waarin je je overtuiging uitdraagt moet veel stellender. Zijn jullie overtuigd van je eigen standpunt of niet? Ik bedoel maar. Kortere zinnen, niet 4 woorden gebruiken als het met 2 ook kan, daar wordt je tekst ook pakkender van. Ik heb even 5 minuten besteed aan een voorbeeld, doe er mee wat je wilt.

[quote:ca0f8c3b8c=“een alternatiefje? fistkikker”]Waarom zou je met de grote stroom mee zwemmen? Zwemmen in een richting die goed lijkt omdat iedereen dat doet. Zo gaat het vaak met automatisering. Van je onderneming wordt verwacht dat er geautomatiseerd wordt en blijft worden. Wij vragen ons eerst af waarom. En automatiseren alleen als het doel duidelijk is.

Als jonge vooruitstrevende onderneming zien wij software als een uniek hulpmiddel. Het doel van een onderneming wordt bereikt door mensen die zich betrokken voelen. Software moet mensen helpen zich te richten op dat waar ze goed in zijn, zodat hun kernactiviteit niet het bedienen van de software wordt. De software die wij ontwikkelen geeft een goed gevoel, dat tevreden gezicht, een CuteFace.

CuteFace Software draait om unieke oplossingen door samenwerking met een unieke klant met een uniek probleem of een unieke opdracht.[/quote:ca0f8c3b8c]Kan beter, maar kost meer tijd en ik probeerde dicht bij de originele tekst te blijven.

Verder: veel tekst, kan krachtiger. Kies of je je lezer met een persoonlijker je of een formeler u wilt aanspreken. En overal heb je het over wij, behalve op de pagina waar ‘wij’ worden voorgesteld, daar is het ineens ‘zij’.
Je product blijft voor mij als relatieve leek een beetje in de lucht hangen. OK, bedrijfsautomatisering en ik wordt blij, maar verder?

Ik heb het maar even scherp gesteld, aan ontwijkende opmerkingen heb je niets. Prima website in de categorie digitale folder, hoor. :slight_smile:

Ik mis ook een lekkere footer...

Ik vind het wat te fel afgekeken van de apple.com website (macbook gedeeltje bijvoorbeeld)... [img:278c90e025]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=13976[/img:278c90e025] ...waarbij de uit- en afwerking van Apple er veel meer bovenuit steekt.

Bedankt voor jullie bruikbare reacties als het gaat om het design maar ook om de inhoud. Ik ga er vandaag weer aan werken en zal aangeven als jullie het resultaat kunnen bekijken. Ook degene die aan de gang zijn geweest en een alternatief hebben gepost bedankt!

[quote:0b23166d64="exposed"]Ik vind het wat te fel afgekeken van de apple.com website [/quote:0b23166d64]

Aaah nu snap ik ook waar dat lichtblauw vandaan komt… Niet zo slim om op een mac-forum een site te plaatsen die gekopieerd is van apple en dat dan “vergeten” te vermelden…