[sitecheck] portfolio

Hoi, ik heb ooit al eens mijn portfolio gepost, maar nu heb ik hem verbeterd, en is ie echt [i:0e6e3c1f3c]bijna[/i:0e6e3c1f3c] af.

http://www.joeygrant.nl/

nog te doen:
geluid
een paar items afmaken
over mij herschrijven
de begin pagina(html)

Ik ben geen fan van pop ups...

Afgezien daarvan is het een knappe site.
Wel vind ik je navigatie beetje erg verstopt. Je moet echt zoeken welk boek je portfolio button is.
Het ziet er allemaal (ook je werk) wel mooi en verzorgd uit. Mochten alle websites zo zijn zou het internet niet alleen voor porno dienen :wink:

Knap gemaakt.
Wel nog een paar foutjes.
Als ik eerst op bv. Wimpie (dat vogeltje) klik bij je portfolio en daarna bij je typeface ontwerp.
Blijft de tekst van wimpie staan en krijg ik geen nieuwe tekst behalve dan de titel.

Maar echt mooi gemaakt. Impressed…

Maar ik vind het wel nog relatief lang duren voor de site geladen is.
telenet (kabel) verbinding en ik moest een tien tal seconden wachten.

Ik vind hem wel gaaf. Tis wel even zoeken in de boekenkast waar ik op kan klikken. En verder zou ik de snelheid van de overgangen verdubbelen of je frame rate verdubbelen. Het is nu net wat te langzaam.

ziet er mooi uit, misschien kan je nog wat verbeteren dat het sneller laad. ik merkte dat maradonna niet verscheen, pas als je op de blokjes drukt.

dat lange laden wist je blijkbaar :evil:

[quote:4ed80c7838] Flash 7 Plugin
Quicktime Player
Minimale resolutie 800x600
Een beetje snelle internet verbinding…of veel geduld[/quote:4ed80c7838]

Ik vind 't heel mooi en doordacht. Het thema 'klopt' wat mij betreft qua uitwerking goed.

Alleen één minpuntje viel me wel op: Die boekenplankenbusiness in je portfolio, die komt telkens weer tevoorschijn. Bij bijvoorbeeld die logo’s, moet je op blokjes klikken die vlak bij die omhoogkomende boekenplank zit. Ik ben er met m’n muis regelmatig per ongeluk op gekomen, waardoor ik weer opnieuw je logo-afdeling moet aanklikken om die boekenplank weg te toveren. Iets meer ruimte (of die blokjes ergens anders dan vlak bij die boekenplanken), of ervoor zorgen dat die boekenplank ook weer omaag schuift zou helemaal perfect zijn!

[quote:5acfc32288="Pieces"]Ik vind 't heel mooi en doordacht. Het thema 'klopt' wat mij betreft qua uitwerking goed.

Alleen één minpuntje viel me wel op: Die boekenplankenbusiness in je portfolio, die komt telkens weer tevoorschijn. Bij bijvoorbeeld die logo’s, moet je op blokjes klikken die vlak bij die omhoogkomende boekenplank zit. Ik ben er met m’n muis regelmatig per ongeluk op gekomen, waardoor ik weer opnieuw je logo-afdeling moet aanklikken om die boekenplank weg te toveren. Iets meer ruimte (of die blokjes ergens anders dan vlak bij die boekenplanken), of ervoor zorgen dat die boekenplank ook weer omaag schuift zou helemaal perfect zijn![/quote:5acfc32288]
Ik heb er zelf geen last van, maar bedankt voor het melden.
Ik denk dat ik de blokjes bovenaan neer ga zetten, en ik moet de blokjes nog opmaken.

@de snelheid, ik weet het, op mijn macje loopt het ook iets te traag. Toen ik echter op school keek(pc), was de snelheid wel zoals ik het wou… ik zal dus maar voor een middenweg gaan.
Ik hoop dat ik vanmiddag alle items erbij heb gezet.

oke, eerste gedachtes toen ik je site opende: - eerste pagina ziet er wel leuk uit. geen poespas en gewoon lekker simpel. daar hou ik wel van. - pop-up: alwéér op enter drukken? pfff, ga gewoon open! :P

overige gedachtes:

  • mouseover ‘alt-text’ komt n beetje te laat (je moet es met steene gaan praten :wink: )
  • zet de ‘sluitknop-button’ van Nieuws ook weer op Nieuws. het pijltje onderaan was moeilijk te zien.
  • de fade-out van de items gaat beetje langzaam. je moet te lang wachten voor je weer op een ander item kan klikken (geprobeerd met “Over mij” klikken naar “Contact”)
  • ook met alle andere animaties gaat het allemaal erg traag. misschien wel lekker rustig, maar iemand die gewoon de inhoud wil zien, daar gaat het te traag voor.
  • waarom heb je bij Contact de ‘sluit’-knop rechts staan en bij Over mij links? Consistensy is a virtue :wink:
  • als laatste (… moet weer verder met mn werk… ): probeer je portfolio in eenzelfde schermpje te openen als de rest. dan hou je het ook weer consitent.

maar verder ziet je site er supervet uit :smiley: keimooi gemaakt :smiley:

Ik vind het zeer leuk gedaan. Alleen als je naar je portfolio aant kijken bent, zou het wat snelller moeten gaan, en je kan ook niet terug gaan van een onderdeel van je portfolio, naar de rest, je komt altijd terug in de "living" uit!

Altijd leuk om mooi werk te zien van een mede-c-md’er!!

Mooi gedaan, bijkomende opmerking op de bovenstaande is dat ik 2 keer moet klikken vooraleer ik echt in je site kom. Het beste vanal zou zijn dat ik 0 keer hoef te klikken. 1 is nog toelaatbaar ;-)

edit : wat soulcreeper dus zei

[quote:00f3d45fac="klaus"]Mooi gedaan, bijkomende opmerking op de bovenstaande is dat ik 2 keer moet klikken vooraleer ik echt in je site kom. Het beste vanal zou zijn dat ik 0 keer hoef te klikken. 1 is nog toelaatbaar ;-)

edit : wat soulcreeper dus zei[/quote:00f3d45fac]
Ja, dat is een goede. De enter op de flash site zat er nog in van de vorige versie die gewoon in het zelfde venster opende.
Ik vind popups persoonlijk wel fijn voor zo’n type site, en auto pop up zie ik niet zo zitten.
Ik zou eventueel bij de html pagina een keuze kunnen plaatsen tussen enter pop up/enter dit venster.

Ik vind de stijl een beetje... ehmn... schizofreen. Ik zal proberen uit te leggen wat ik bedoel; op je index.html een hele sobere text die uitlegt dat je Flash nodig hebt, ziet er nogal default uit, maar dat kan een keus zijn als de rest van de site ook een sobere uitstraling heeft. Vervolgens krijg je de pop-up en gaan we ineens een hele ander kant op, beetje Eminem / urban / doe maar stoer-stijltje. Dan komt er ineens wéér een ENTER, terwijl ik toch al ín een pop-up zit !? En dan wordt het écht raar... want de rest van de site lijkt een soort cross-over tussen de IKEA catalogus en een Hallmark™ kaart. Dan krijg ik weer een Flash-portfolio voor m'n kiezen die dan weer hip / snel / urban is...

Pfff… misschien moet je nog een beetje zoeken naar een eenheid, en als ik jou was zou ik die foto van de kamer veranderen en een beetje aanpassen naar de vormgeving van de rest van de site.

Dit is overigens slecht mijn bescheiden mening.

Ik heb zo'n idee dat ik deze site al eens eerder heb gezien; of een zelfde soort site. (volgens mij lang geleden bij de rubriek Yoshe op www.nu.nl) Heb je je laten inspireren door een bestaand concept of heb je dit zelf bedacht?

[quote:344dafef29]nog te doen: geluid een paar items afmaken over mij herschrijven [b:344dafef29]de begin pagina(html)[/b:344dafef29][/quote:344dafef29]

mhmm, ben ik de enige dan die dat interieurtje maar smakeloos vind?... en dan die blur? Doet mij zeer aan kitscherige jaren '70 fotografie denken..., maar alla, da's een kwestie van smaak waarschijnlijk?...

En natuurlijk is het een beproefd concept, niks nieuws; ik speelde meer dan tien jaar geleden al van die Puzzelspellen als Myst, met van die aanklikbare interieurs… (een stukje sfeervoller, dat wel)

De techniek lijkt mij wel ok… als je echte kritiek wilt; kijk dan alsjeblieft naar je vormgeving; In het ‘laad-beeld’, wordt er die prachtige letter van Jonathan Barnbrook letterlijk ‘verneukt’ tot slechte decoratie. In het interieur, met die tekst… houdt dat het midden tussen een hotel-lobby, je eigen kamer, of de jap van om de hoek?..

En dan je portfolio… die boekenkast doet mij aan een programma’tje denken wat ik ook op de mac heb staan, en waar ik mijn boekencollectie mee kan indexeren… Delicious Library, geloof ik… Het probleem is dat het voor een deel de mac-stijl probeert te imiteren, met die transparantie en reflectie, én dat het dan door ander kleurgebruik een beetje authentiek is gemaakt…

Kom op zeg; wil je iets authentieks?.. doe dat dan goed, én niet zo gelikt… of maak het écht ‘out of this world’…

sorry, ik wil niet te negatief klinken, ik vind het alleen zo verdomd jammer dat iemand met een zekere hoeveelheid programmerings-skills, qua vormgeving écht zo minder doet… Ik mis een idee, een goed concept, én echte ‘guts’…

:wink: M

[quote:47c50c4516="solutions"]Ik heb zo'n idee dat ik deze site al eens eerder heb gezien; of een zelfde soort site. (volgens mij lang geleden bij de rubriek Yoshe op www.nu.nl) Heb je je laten inspireren door een bestaand concept of heb je dit zelf bedacht?[/quote:47c50c4516]

Ik heb ook een enorme deja-vu :o

ja.. mij komt ie ook iets te bekend voor :roll:

maar hijs wel mooi, dus toch mijn complimenten :slight_smile:

de-ja vu... vind ik wel wat onzin. Dit is een stuk origineler dan 98% van alle websites, portfolio sites inclusief. Alles is wel al eens gedaan gebruikt etc.

Die opmerking van die stijlen vind ik dan wel weer terecht.
En drie keer klikken is misschien wel wat veel.

Nogmaals voor de rest complimenten ze.

voor degenen die een 'deja-vu' hebben. In augustus 2005 heb ik de eerste versie gepost, omdat ik binnenkort echt op stage moet gaan heb ik het een en ander aangepast. http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=55115&start=0 de vorige versie staat nog op dat adres. Het kan overigens best dat er al een site bestaat die ook zon idee heeft, ik ben er echter wel zelf op gekomen. Inspiratie heb ik van 10000en anderen sites, maar niet 1 in het specifiek. Zo bijzonder is het idd ook weer niet.

[quote:96afa43240]De techniek lijkt mij wel ok… als je echte kritiek wilt; kijk dan alsjeblieft naar je vormgeving; In het ‘laad-beeld’, wordt er die prachtige letter van Jonathan Barnbrook letterlijk ‘verneukt’ tot slechte decoratie. In het interieur, met die tekst… houdt dat het midden tussen een hotel-lobby, je eigen kamer, of de jap van om de hoek?.. [/quote:96afa43240]
Leuk dat je de ontwerper van het font kent, maar ik ben het niet eens met je commentaar. Ik vind niet dat het schuin plaatsen van een letter gelijk verneuken is, maar dat is mijn persoonlijke mening…

Je woordkeuze voor de kamer is bijna perfect, ik wilde het een peroonlijke kamer maken, maar ook het gevoel geven van een wachtkamer waar je snel weg moet gaan. Ik ben van aziatisch afkomst, en dat is wellicht terug te zien in mijn ontwerpen.

De ‘laad pagina’ past inderdaat niet goed bij de rest van de site, maar dat is een bewuste keuze. De voorkant van mijn analoge portfolio heeft namelijk hetzelfde ontwerp, en is ongeveer een half jaar eerder al gemaakt.

[quote:96afa43240]En dan je portfolio… die boekenkast doet mij aan een programma’tje denken wat ik ook op de mac heb staan, en waar ik mijn boekencollectie mee kan indexeren… Delicious Library, geloof ik… Het probleem is dat het voor een deel de mac-stijl probeert te imiteren, met die transparantie en reflectie, én dat het dan door ander kleurgebruik een beetje authentiek is gemaakt…[/quote:96afa43240]
Nog nooit van gehoord. Reflectie vind ik niet gelijk ‘de mac style’.

Ik moet nu nog steeds wat dingetjes aanpassen…vandaag door andere opdrachten etc. helaas geen tijd voor gehad.
Iedereen bedankt voor de positieve en negatieve kritieken.

succes,

Negatieve kritiek is ook bedoeld als positief… opbouwend zeg maar…

:wink: M