[Sitecheck] wallofbeats.com (HTML5)

Wall of Beats is een eenvoudig concept: Elke dag een nieuwe track. Wij hebben het genre housemuziek gekozen omdat wij daar zelf het meest mee hebben. Wij zijn dit project op het [url=http://www.vs-p.nl]werk[/url] begonnen als testcase voor verschillende [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Application_programming_interface]API's[/url] en omdat we het gewoon leuk vinden om te maken.

Het is een HTML5 site dus de site werkt ook op de iPad, iPhone en iPod Touch. We hebben de site nog [b]niet[/b] geoptimaliseerd voor touch apparaten. Versie 1.0 met wat basis opties staat inmiddels een tijdje live en willen we graag met jullie delen. De site zal in de toekomst (lees: als we tijd hebben) meer functionaliteiten krijgen.

Als je het leuk vindt kun je ons volgen op [url=http://twitter.com/wallofbeats]Twitter[/url] of vriend worden op [url=http://www.facebook.com/pages/Wall-of-Beats/164836586905399]Facebook[/url].

Zie [url=http://wallofbeats.com]wallofbeats.com[/url] voor de site.

Vragen, opmerkingen, tips, ideeën, etc. graag in de comments.

Erg mooi. Waarvoor is dat koptelefoon-icoontje?

Hoi,

Allereerst een compliment voor de prachtige website !!
leuk concept, maar ik voorzie alleen één probleem. hebben jullie er wel aan gedacht dat je rechten moet betalen wanneer je muziek op je site plaats ?

@mattietissen dat is een autoplay functie. Deze is idd nog niet helemaal duidelijk. Als je deze aanklikt licht het icoon op en gaat ie automatisch naar het volgende nummer als het huidige is afgelopen. Die ernaast is shuffle.

@maclover111 Wij hosten de tracks niet. Deze zijn in het algemeen door de artiest zelf geplaatst. Als het nummer door de desbetreffende persoon wordt verwijderd, verdwijnt het nummer automatisch uit de lijst.

Leuk idee, gericht op veel geld verdienen (bedoel het niet verkeerd hoor, wie wil dat nou niet)? Toevallige kruising tussen 22tracks & WeTransfer? Helemaal goed dat jullie voor HTML5 gekozen hebben, complimenten!

@chatsmit We transfer is idd een inspiratiebron geweest. Maar kende 22track eerlijk gezegd niet voordat we dit project begonnen. Geld aan de site verdienen is niet de opzet. Wat ik zeg, het was/is een testcase voor ons.

Mijn complimenten! Zit erg gaaf in elkaar!

Het is maar een kleine suggestie, maar het zou misschien beter zijn als je op de tijlijn komt met je cursor (in het venster van het huidige nummer) dat je cursor er anders uit gaat zien zoals een verticaal streepje ofzo (zoals bij Adone premiere bv) Dit om te laten zien dat je ook verder kan gaan in het nummer.

Buiten dat, een leuke site. Hoop wel dat er nog andere genres (verdeeld in categoriën bv) en ook bekende (huidige) nummers op komen te staan, dit om mij en waarschijnlijk andere mensen (breder publiek) aan te spreken. Dan komt deze site in mijn bookmarks te staan.

very nice!

Wauw, respect.
Ziet er echt goed uit.

Bedankt voor alle complimenten!

[UPDATE] We hebben een "buy track" optie toegevoegd op de website. Via onze Facebook pagina kan je sommige tracks zelfs gratis downloaden! Check it out: http://on.fb.me/gVBRvU

[UPDATE] Comments per track toegevoegd op de [url=http://wallofbeats.com]site[/url]. @CorMac we zijn met categorieën bezig (zie de techno categorie als test) dit wordt nog uitgebreider.

Even een vraagje ik ben me op dit moment een beetje aan het orriënteren op het gebied van webdevelopment klopt het nu dat deze website gebruikt maakt van wordpress?

[quote=Sv@1995 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/sitecheck-wallofbeatscom-html5#post-2273232 time=1312979582]Even een vraagje ik ben me op dit moment een beetje aan het orriënteren op het gebied van webdevelopment klopt het nu dat deze website gebruikt maakt van wordpress?[/quote]

Klopt.

Dankjewel, site ziet er erg goed uit!

Kritiekpuntje, als ik op play wil drukken klapt het sociale gebeuren open waardoor ik mijn muis weer moet verplaatsen.

Erg strakke site!

[quote=n8n url=http://www.onemorething.nl/community/topic/sitecheck-wallofbeatscom-html5#post-2273773 time=1313053789]Kritiekpuntje, als ik op play wil drukken klapt het sociale gebeuren open waardoor ik mijn muis weer moet verplaatsen.[/quote]

Bovenstaand puntje ben ik het mee eens.

Ik vind het erg onduidelijk, moet ik nu echt die hele lijst rechts door scrollen om te kijken of er iets bijzit? En dan weer terug, erg gebruikersonvirendelijk, IMNSHO. En ik ben het ook eens wbt dat uitklapbare sociale gebeuren.

Het uitklappen is net nieuw en inderdaad niet optimaal, mee eens. Denk dat dit in de volgende update gewoon klikbaar wordt.

@koen, Voorlopig zal dit nog met de lijst moeten idd. In de toekomst zal er wel een zoekoptie/filter o.i.d. bij komen. Maar er zal eerst iets gemaakt worden voor categorieën. We kunnen namelijk niet zo veel tijd in de site steken.

Bedankt voor de kritieken, hier hebben we wat aan.