Sites & .Mac - Wat voor url

Hoi luitjes, Mijn vraag is .Stel ik heb een site gemaakt met dreamweaver of een andere sitebouwer.Ik heb dan een mapje met html pagina's en jpeg's en gifs.Maar wat wordt de url als ik die in mijn sitemap doe van mijn .mac idisk? Met het eenvoudige homepage van apple werd er automatisch een url gemaakt maar kan ik die nu zelf maken. Sorry maar dit is gewoon nieuw voor me. Wie weet raad? Aljo :D

www.homepage.mac.com/gebruikersnaam/

succes!

[url=http://homepage.mac.com/gebruikersnaam/]http://homepage.mac.com/gebruikersnaam/[/url] is ook mogelijk. (zonder www dus)

Ja dat wil ik wel begrijpen maar ik heb al photoalbum1,2,3 er achter staan.Kan ik dan een andere naam er achter plakken?Want anders komen mensen steeds weer in de site van die photoalbums terecht. Aljo  ???

Daar ben ik ook benieuwd naar. Ik heb zelf webspace maar vind het ook wel leuk om wat op mijn homepage.mac domein te zetten.

Ik heb net ff geprobeerd met Fetch maar het lukt me niet. Geen van de beide opties lukt. Fetch zegt: "There is no host by that name". En ik heb toch echt een account…

Weet jij dit, Adriaan (of iemand anders?)

Met .Mac is het me wel gelukt iets online te krijgen. Plaatjes naar de 'Pictures' map kopieëren op mijn iDisk en daarna met de homepage functie een site inelkaar draaien.

Ik heb de gegenereerde HTML code bekeken en zo te zien is het niet echt iets waar we geacht worden bij te kunnen komen. Er wordt naar directories verwezen waar je volgens mij gewoon niet bij komt.

Nog iemand suggesties?

Je moet alles in je site-map droppen. Als je bijvoorbeeld een site maakt in dreamweaver moet je zorgen dat je alle sites en plaatjes in 1 map staan. Als je klaar bent gooi je de totale inhoudt van deze map naar je site-map en dan werkt als het goed is alles. Bij mij was dit wel het geval. Als je bijvoorbeeld een plaatjes in je site-map gooit wordt het adres: homepage.mac.com/gebruikersnaam/naamplaatjes.jpg (wel goed op hoofdletters e.d. letten, maar dat spreekt voor zich)

Je kunt als je een mac.com account hebt ook je zelf gemaakte site oploaden via het zogenaamde WebDav protocol.

Een uitleg vindt je op mijn site:

http://homepage.mac.com/hansdebijl

Groetjes
Hans