Sleutelhanger op wachtwoord zoeken

Beste mensen,

Gisteren kreeg ik bericht dat er via mijn email adres een 20.000 e-mails verstuurd zijn. M’n inbox zat ook plots vol met 5000 meldingen dat het email adres waar de email naar verstuurd is niet in gebruik was. Heel vervelend. Er heeft dus iemand toegang tot mijn mail server.
Zonet m’n paswoord veranderd. Nu gebruik ik dit paswoord voor heel veel zaken, en daar iemand toegang heeft gehad tot m’n privé email lijkt het me verstandig om dit paswoord overal aan te passen.
Via sleutelhanger toegang zoek ik altijd m’n paswoorden op als ik ze vergeten ben, is er ook een manier om omgekeerd te zoeken? Dus paswoord invullen en kijken waar dit overal voor gebruikt word?

Alvast bedankt,
Jonas

Waarschijnlijk staat hier wel iets bij voor je.

Hoi Beech,

Hartelijk dank, dit is precies wat ik zocht. Nu even 450+ accounts van een nieuw wachtwoord voorzien.

Jonas

En dan weer hetzelfde ww gebruiken?

Vraag me af of je email account wel ‘gehacked’ is. Is je mailadres niet gewoon misbruikt, zonder dat je account daarvoor is gebruikt?

De emails zijn verstuurd vanaf mijn mailserver en mijn email adres dus er moet toegang geweest zijn tot de mailserver. Het adres is enkel als afzender gebruikt. Het liefst zou ik wel hetzelfde wachtwoord gebruiken… Het wachtwoord wat ik nu had was super veilig en kende ik uit mijn hoofd, maar goed, ondertussen kan je makkelijk een wachtwoord genereren… Alleen blijft het dan lastig om op bepaalde diensten/apps in te loggen wanneer het niet vanuit safari gebeurt.

Jonas

Helaas is dat een zeer slecht idee (en dat zou jij nu inmiddels moeten weten).

Zodra er weer één van de sites waarop jij je geregistreerd hebt gehacked is, kun je wederom alles opnieuw aanpassen, nog even afgezien van eventuele identiteitsfraude waar je het risico op loopt.

Zeg je dat omdat je eigen adres erboven staat, of omdat je ook echt in de headers gekeken hebt en gezien hebt dat ze vanaf jouw mailserver verstuurd zijn?

Je naam spellen als jona5 maakt je wachtwoord niet superveilig.

@Jakko Zoals hierboven vermeld gingen de emails via de mailserver en was het niet enkel mijn email adres als afzender.


Lijkt me sterk genoeg. En om voor iedere dienst zo een paswoord uit m’n hoofd te leren… Gaat wel even duren.

Jonas

Dat hoeft ook helemaal niet. https://1password.com

Je die heb ik, en Safari vult m’n paswoord ook automatisch in.
Het is meer wanneer ik op een andere computer inlog, of wanneer een app login gegevens nodig heeft dat je je paswoord moet weten.

Jonas

Ik vroeg het even omdat het gros van de mensen het verschil niet kent en zich daarom totaal ongegrond „gehackt” vindt. Jij hoort daar zo te zien gelukkig niet bij :slight_smile: