Smackbook

Beste mensen, zou dit http://nl.youtube.com/watch?v=xgbuEbGGamU&feature=related (met virtualdesktop), werken met leopard en spaces? of moet ik virtual desktop installeren?

Zou met wat aanpassingen moeten werken met spaces. Is gewoon een kwestie van veranderen van keycommands in de Smackbook software.

maar er zijn geen keycommands daarin, je slaat dus tegen de zijkant. hoe krijg ik dit dan voor elkaar met spaces?

oke ik heb die boel geinstalleerd zoals je hier kan zien: [img:779abdcc09]http://img98.imageshack.us/img98/4803/afbeelding2ot6.png[/img:779abdcc09] en ook virtual desktop maar het werkt niet...? ik heb precies gedaan wat dat filmpje zei maar het werkt niet.

Bij virtua desktop heb je smackbook niet eens nodig, daar zit al een soort gelijke functie voor bij ingebouwd.

In dat filmpje werd Desktop Manager gebruikt
Volgens mij is dat weer een andere applicatie, idg zou ik het proberen door eerst spaces uit te schakelen.

Probeer [url]http://www.wikihow.com/Change-a-Macbook-Into-a-Smackbook[/url] even.. Bij mij werkte die wel

Dat Werkte! ik had de verkeerde versie van dat desktop ding. Nu rest de vraag nog hoe krijg ik dit geactiveerd in spaces? :lol:

Onder spaces...

Nou oke omdat jij het bent (ff googlen en snel gevonden

http://smackleopard.blogspot.com/2007/11/smack-your-leopard-spaces.html

Alstublieft

haha bedankt martijn:D die had ik al geprobeerd, maar die download link doet het niet, ik ga niet 15 euro ervoor betalen, en de download slots zijn constant bezet.. Als ik nou iets kon aanpassen in spaces

Je had toch al een topic hierover? http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=1547755

gedeeltelijk, dat ging over smackbook in z'n algemeen. dat heb ik nu, maar hoe ik dat nou dus gecombineerd krijg met spaces

oke gisteren kon ik niet van die site downloaden maar nu wel, alleen ik snap de instructies niet helemaal. chmod +x smackleopard.command.. als ik rechten heb over de chmod, en ik typ dit krijg ik te zien: chmod: smackleopard.command: No such file or directory. moet ik smackleopard.command.pl dan in chmod plaatsen ofzo die ik niet kan vinden? en verder: hoe kan ik me uitloggen in de terminal? alvast bedankt

Het lijkt erop alsof je niet helemaal begrijpt wat die commando's doen. Mijn advies: verdiep je eerst even in wat je doet, voordat je allerlei dingen klakkeloos overneemt en met een terminal dingen doet die je niet 100% begrijpt. Je kan er namelijk aardig wat mee verprutsen.

chmod is een commando waarmee je de rechten van een bestand kan aanpassen: met het commando “man <commando>” vraag je de handleiding van ieder unix commando op (manual page). Dus met “man chmod” open je de handleiding van chmod. Met spatie scroll je steeds een pagina naar beneden. Ben je beneden, sluit je het af met ‘q’. Gezien de melding die je krijgt is het misschien handig om even te kijken naar de volgende andere commando’s: “ls, pwd en cd”.

Uitloggen doe je met ‘exit’, al is dat bij de terminal niet echt nodig. Het is vooral handig als je bijvoorbeeld in een andere shell zit te werken:

> …
> csh
$ …
$ exit
> …

Waarbij > mijn standaard shell is (bash) en $ de C-shell.

Gewoon wegklikken dus.

oke.. dank u wel :) maar als ik snap dit stukje niet: To change the script's permission so that it becomes excutable, you'll need to type the following under Terminal:

chmod +x smackleopard.command

You can find Terminal under Applications->Utilities

If you could not successfully run this:
chmod +x smackleopard.command

please make sure you have the privilege to chmod. Try ‘su’ first to become a superuser (your password will be asked) or use sudo chomod instead.

moet ik dan zegmaar chmod en dan die map waar smackleopard in staat erachter slepen?
Als iemand weet wat ik moet doen, dan doe ik dat heel voorzichtig en doe alleen wat diegen zegt. Snapt iemand dit?

Ok, hier gaat ie dan:

  • Open de terminal.
  • Type ‘pwd’ (print working directory): je ziet nu iets als /Users/iLad
  • Ga met ‘cd’ naar de goede directory (waar je smackleopard.command staat): dus iets als ‘cd Downloads’. Een directory omhoog doe je met ‘cd …’.
  • Check of je goed zit met ‘ls’ (list segments). Je krijgt een overzicht van de inhoud van de directory: hierin moet smackleopard.command staan.
  • Nu doe je ‘sudo chmod +x smackleopard.command’: Je voert het commando ‘chmod’ als super-user uit. Hiervoor moet je eerst je wachtwoord opgeven.

Dit zou moeten werken. Let op dat unix-commando’s hoofdlettergevoelig werken. ‘chmod +x’ is iets heel anders dan ‘chmod +X’!

ik heb gedaan wat u zei maar hij geeft weer die melding: [img:1bdf493ef6]http://img45.imageshack.us/img45/5049/afbeelding1gq2.png[/img:1bdf493ef6] het is ook smackleopard.command.[b:1bdf493ef6][u:1bdf493ef6]pl[/u:1bdf493ef6][/b:1bdf493ef6] zou het aan die pl liggen dat ik die niet erbij typ?

Even iets heel anders: Het lijkt me niet goed voor je Mac (Harddisk) om steeds tegen de zijkant te rammen... De variant met de optische sensor was beter IMHO.

Zie: http://www.jonn8.com/lilt/

bedankt voor uw advies! ik heb even gekeken en het lijkt me wel vet alleen ik snap niet hoe het werkt. maar ik tik maar heel zachtjes tegen de zijkant, en ik kan hem nog gevoeliger afstellen, alleen dan moet ik wel eerst dat script open krijgen..

edit: ik heb hem nu op van 20 naar 10 veranderd dus is 2x zo gevoelig nu.

als ik met .pl erbij doe, zegt en ik geef mijn wachtwoord, denk hij heel kort, en komt weer op: macbook-van-folkert:Smackleopard Folkert$ betekend dit dat het klaar is? zo ja, hoe krijg ik het werkende?

Ja, die .pl moest er achter.

Edit:

Misschien nuttig om te weten: alles wat je achter de $ invoert is een programma. Sommige programma’s geven uitvoer, sommige niet. Krijg je dus geen uitvoer (zoals bij chmod) dan is ie gewoon klaar met uitvoeren van het programma. Unix bestaat uit heel veel kleine programma’s die in 1 ding heel erg goed zijn en die heel handig te combineren zijn. Je kan handige scriptjes schrijven die tijdrovende taken automatisch kunnen uitvoeren. Je geeft dan de uitvoer van het ene programma door als invoer van het volgende programma. Bijvoorbeeld (erg stom voorbeeld ;-)) “ls -R ~ | grep hallo” maakt een lijst van alle bestanden in je homedir, waaruit je met het programma grep alles uithaalt waar ‘hallo’ in voorkomt.

Hoe je het verder moet uitvoeren zou ik niet weten. Het bestand dat je hebt is een perlscript en dat kan je nu gewoon uitvoeren door in de terminal ./scriptnaam uit te voeren. Dus iets als dit:

[img:45e05ff654]http://img337.imageshack.us/img337/2700/afbeelding2ee6.png[/img:45e05ff654]

Probeer dat eens en kijk of het werkt. Waarschijnlijk blijft het proces draaien, dus kan je hem beter even in de achtergrond starten (door “./scriptnaam &” uit te voeren).