Smart2have betrouwbaar?

Hoe betrouwbaar is deze zaak?

Hun aanbod bestaat uit refurbished en tweedehands Apple iPhones, Samsung Galaxy’s of merken als HTC, Huawei en Sony.

https://www.kiyoh.nl/smart2have_com/

https://www.thuiswinkel.org/leden/smart2have/certificaat

Ja volgens mij is het veilig. :slight_smile:

Alleen is dit niet echt een bedrijf-bedrijf zoals Leapp en dat soort zaken waar je echt naar binnen kunt stappen. Dit is meer onderdeel van een BV dat allerlei zaakjes en poespas opzet en dan later eens gaat kijken welke winstgevend zijn. Je kent dat wel, waarschijnlijk van die Entrepreneurs start-up CEO’s.

Dit is het ‘moederbedrijf’ en ze zitten hier om de hoek in fatsoenlijke bedrijfsruimte, ook de vestiging waar ze naar gaan verhuizen is fatsoenlijk. Geen frauduleuze bedoelingen lijkt mij maar meer een doorgeefluik van iets of iemand anders met pakkende naam.
http://www.ecowave.com/home/

Thx. Hmm… hier hou ik persoonlijk toch niet zo heel erg van. Mooie prijzen, dat zeker wel.

Ach, als het product naar wens is en wat men ervan verwacht én voor een mooie prijs, wat maakt de achterliggende constructie dan nog uit?

Precies… het gaat om het product dat je krijgt en natuurlijk komt die lage prijs ergens vandaan. Minder mensen, minder handen en minder kosten aan de achterkant is lagere prijs. De reden dat CoolBlue en Bol.com hogere prijzen vragen heeft natuurlijk ook z’n redenen.

Wat mij vooral tegenstaat aan dit hele Refurbish gebeuren is dat het nu zo’n hippe trend aan het worden is en dat het gebruikt wordt als alternatief voor de term tweedehands. Refurbish staat/stond bij Apple voor producten die retour zijn gekomen onder garantiegevallen en die worden dan weer opgelapt - modelijk krijgen ze een nieuwe body/cover - worden nog eens uitgebreid getest en dan weer opnieuw ingepakt en verkocht met korting. Tegenwoordig is refurbish is gewoon een betere term voor alle iPhone 5s opkomen die op Marktplaats worden aangeboden en dan zeggen dat je ze hebt gecontroleerd met je eigen certificaat en standaarden → dan doorverkopen tegen 20,- winst.