Snow leopard ipv Lion op 27"

Als ik een 2e hands IMac 27" met Lion koop kan ik daar dan zonder problemen Snow Leopard op zetten , ik heb van mn 24" IMAc nog Snow Leopard.

Waarom zou je dat willen?

Lion schijnt veel meer werkgeheugen te gebruiken en minder stabiel te zijn dan SL , er zijn er hier op OMT voldoende waarvan ik lees dat ze liever weer met SL willen werken of dit al hebben gedaan .

Ligt eraan of de desbetreffende oorspronkelijk is geleverd met Lion of niet. Het is niet mogelijk om het OS te downgraden lager dan het oorspronkelijk geleverde OS.

Origineel zit er Lion op .

Vraag komt uitgebreid aan bod in dit topic:
http://www.onemorething.nl/community/topic/nog-ergens-nieuwe-imac-met-snow-leopard-te-koop

Lion niet stabiel? Nooit iets van gemerkt, werkt perfect hier! :thumbsup:

Werkt hier inderdaad ook perfect. Het geheugengebruik van Safari is wel zeer hoog onder Lion waardoor je Mac trager kan lopen, maar sinds ik Google Chrome gebruik heb ik er geen last meer van en lopen mijn beide Macs met Lion weer als een zonnetje. Vanuit mijn ervaring is Lion even goed als Snow Leopard.

Ik heb nog niks gemerkt van instabiliteit onder Lion. Wat Cedric zegt is waar, daarom ben ik overgestapt op Google Chrome, draait als een zonnetje op de Macs hier in huis.

Ik gebruik Firefox, nog beter dan Chrome; http://www.mozilla.org/nl/firefox/new/

[quote=ramrod url=http://www.onemorething.nl/community/topic/snow-leopard-ipv-lion-op-27#post-2402553 time=1336488935]Origineel zit er Lion op .[/quote]Welke is het dan ,volgens [url=http://www.everymac.com/systems/apple/imac/index-imac.html]everymac[/url] wordt de iMac "Core i7" 3.4 27-Inch origineel geleverd met 10.6 (Pre-Installed MacOS: X 10.6.6)...(laatste 27"iMac) en Snow leopard is nog voor [url=http://store.apple.com/nl/product/MC573N/A]€29,-[/url] tekoop

[img]/uploads/community/1080dea0b02fc892a016b47601b7bdb4bbc4bff2_0.jpg[/img]

Het is de I7 , 3.4 ja .

Waarom probeer je gewoon niet Lion, als het niet bevalt (zou niet weten waarom) dan kan je altijd nog overwegen te "downgraden"... trouwens binnen 2 maanden (of zo) komt Mountain Lion en de overstap vanaf Lion zal zeker meer naadloos zijn...

Zover ik las was de vraag van de TS (ramrod) is het mogelijk om [b]Snow leopard ipv Lion op 27"[/b] iMac te zetten,en niet waarom hij Lion maar eerst eens moest proberen.(waar niet iedereen zo'n fan van is)
Enfin , zover ik zie moet dat probleemloos gaan om op die Mac 10,6 te draaien.of corrigeer mij als ik iets over het hoofd zie.

[size=2]Pre-Installed MacOS: X 10.6.6 (10J4026) Maximum MacOS: Current
Details: This system fully supports the current version of OS X 10.7 "Lion." [u]Please note that OS X Lion is not capable of running Mac OS X apps originally written for the PowerPC processor as it does not support the "Rosetta" environment.[/u][/size]