snow leopard / mountain lion / lion installeren

Kan ik ook de installatie-cd’s van iemand anders gebruiken om de os x software te installeren?

Ja, alleen van de leeuwen bestaan geen CD’s, enkel van Snow. MacMini 2011 is de laatste die Snow draait.

Nee, niet van bij andere Mac’s bijgeleverde dvd’s.

Alleen voor Snow Leopard bestaan nog installatie-DVD’s. Even voor de duidelijkheid: als het grijze installatie-DVD’s betreft kun je het al direct vergeten, als het een retail-DVD (een aangeschafte DVD) betreft zou het geen probleem moeten zijn.

[quote=GoeieDag url=http://www.onemorething.nl/community/topic/snow-leopard-mountain-lion-lion-installeren/#post-2570686 time=1372692189]Nee, niet van bij andere Mac’s bijgeleverde dvd’s.[/quote][quote=Gastje8 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/snow-leopard-mountain-lion-lion-installeren/#post-2570699 time=1372693923]als het grijze installatie-DVD’s betreft kun je het al direct vergeten, als het een retail-DVD (een aangeschafte DVD) betreft zou het geen probleem moeten zijn. [/quote]Behalve als ze van hetzelfde model computer zijn dat jij hebt. (En dan bedoel ik niet alleen “iMac” of “MacBook” maar exáct hetzelfde model.)

Het is handig om te vermelden om wat voor mac het gaat. Snow leopard dvd kost 18 euro of zo bij de Apple winkel, geen geld voor zo’n goed besturingssysteem. En het is altijd handig om een installatie dvd in de buurt te hebben, dus gewoon eentje halen