Snow Leopard of Lion

Hallo allemaal,

Ik heb een 2008 MacBook, met een Core 2 Duo 2.4 GHz, en 2GB RAM. momenteel draai ik hier Lion op, en op zich loopt het wel soepel, ik heb alleen een paar problemen met Lion. Als ik mijn beeldscherm op de laptop aansluit heb ik soms last van een grijs scherm, en kan ik niks doen. Ik heb begrepen dat dit aan Lion ligt, en om deze rede gebruik ik mijn laptop ook niet meer als desktop. Ook gaan de ventilatoren op volle snelheid draaien, ook wanneer ik geen applicaties open heb staan. Ik vraag me alleen af, is het het nog waard om te downgraden naar OS X Snow Leopard? Ik neem eind dit jaar een Mac Pro 1.1 (ik hoef niet per se het nieuwste van het nieuwste ivm met budget), en daar zou ik ook graag Snow Leopard op draaien, omdat ik heb gelezen dat dit toch veel sneller draait als Lion.

Alvast bedankt,

Snow Leopard draait niet veel sneller dan Lion.
Er zijn wel mensen die SL boven Lion prefereren uit oogpunt van betere stabiliteit.

Wat je MacBook betreft, je zou je geheugen nog kunnen uitbreiden naar 4GB.
http://tweakers.net/pricewatch/170697/kingston-kta-mb667k2-4g.html

Op een MacBook uit 2008 kun je het beste voor Snow Leopard kiezen, Lion is een redelijk slecht OS, pas met Mountain Lion werd het weer echt bruikbaar. Eventueel - zoals eerder vermeld - het geheugen uitbreiden naar 4GB, maar Lion zou ik eraf gooien en teruggaan naar Snow Leopard.

Bedankt voor de snelle reactie allemaal, gelukkig heb ik nog een kopie van Snow Leopard liggen, ik zal binnenkort dan denk ook maar 4GB gaan bestellen.

Heb nooit problemen gehad met Lion, bij mij werkte het zeer stabiel en zou deze versie dan ook verkiezen boven SL. DE functionaliteit die Lion biedt ten opzichte van SL, ik zou niet meer zonder kunnen.

Koop geen Macpro 1. Draak van een machine en teringduur qua upgrades.

In mijn ogen valt de upgrades van de Mac Pro 1.1 nog redelijk goedkoop, ook in upgrades. Vooral omdat het enige wat ik ervoor nog voor moet halen is een graphics card. Er zit 16 GB DDR 2 in, en een Intel Core Xeon 2.66GHz 2x. Ik koop hem van een vriend, dus ik weet ook dat hij er goed mee om is gegaan, en voor een prijsje van 200 euro vind ik het nog best te doen.

Maar ik snap je punt hier. Als je al die upgrades nog moet doen, zijn vooral grafische kaarten en het RAM heel duur.

[quote=Ralph_L_1999 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/snow-leopard-of-lion/#post-2878893 time=1442167519]

Maar ik snap je punt hier. Als je al die upgrades nog moet doen, zijn vooral grafische kaarten en het RAM heel duur.[/quote]

Grafische kaarten valt heel erg mee hoor.
http://www.marktplaats.nl/a/computers-en-software/desktops-apple/m947120595-mac-pro-1-1-en-2-1-yosemite-upgrade-kit.html