Snow leopard op imac 2009 installeren via macbook pro

Hoi, Ik vroeg me af of ik via een firewire kabel snow leopard, wat op mijn MBP in .dmg staat kan installeren op mijn imac uit 2008. Ik heb al meerdere topics gelezen hierover maar ik snap er eigenlijk helemaal niets van. Kan iemand mij uitleggen of dit werkt?

Bedankt:) Groeten,
Jurwis

Moet het per se via een firewirekabel? Ik heb het gisteren op de volgende manier gedaan, maar wellicht kan het ook met een FIrewire kabel....

1) .dmg op een usb-stick gekopieerd
2) Schijfhulpprogramma geopend op de te installeren machine
3) Nieuwe partitie aangemaakt
4) Nieuwe partitie teruggezet met behulp van de .dmg op de stick. Terugzetten kan ook via Schijfhulpprogramma. Selecteer de nieuwe partitie en klik dan op het tabje Terugzetten.

Probeer ook eens uit "Max OS X-installatie op afstand", zit ook onder Hulpprogramma's.

Bedankt voor je reactie, wat ik wil is de schijf van de imac (staat nu ML op) Helemaal leeg halen, en deze dan schoon installeren met Snow Leopard (puur om te testen of het systeem dan wat vlotter loopt). Kan ik dan ook de dmg op een usb stick kopiëren, deze in de imac steken en dan met option opstarten om eerst met schijfhulpprogramma de schijf te wissen, en dan te installeren?
Kan het natuurlijk ook op een dvd branden, maar dan moet ik puur omdat ik een DL dvd nodig heb weer zo'n 10 pack kopen oid, geen zin in:)

[quote=jurwis url=http://www.onemorething.nl/community/topic/snow-leopard-op-imac-2009-installeren-via-macbook-pro#post-2504998 time=1356605673] snow leopard, wat op mijn MBP in .dmg staat ...[/quote]
Klinkt allemaal lekker officieel.... :sealed:

Waarom niet gewoon voor [url=http://store.apple.com/nl/product/MC573/mac-os-x-106-snow-leopard]18 euro netjes de Snow Leopard DVD kopen[/url]?

Omdat ik 't belachelijk vind dat ik de dvd wie ik bij mijn macbook pro in 2009 heb gekregen, niet kan gebruiken voor mijn imac.

[quote=jurwis url=http://www.onemorething.nl/community/topic/snow-leopard-op-imac-2009-installeren-via-macbook-pro#post-2505011 time=1356606543]Omdat ik \'t belachelijk vind dat ik de dvd wie ik bij mijn macbook pro in 2009 heb gekregen, niet kan gebruiken voor mijn imac.[/quote]
Die DVD heb je niet [i]gekregen[/i], daar heb je voor [i]betaald[/i] toen je de MBP kocht (bij de prijs inbegrepen). En de OS X versie die daar op staat is inderdaad alleen bedoeld om op die MBP te gebruiken. Dat werkt al jaren zo.

[mod name=Hansi2124 url=/profiel/hansi2124]Tsja, zo werkt dat nu eenmaal….
Aangezien dat SL-exemplaar dus blijkbaar een illegale kopie is, mogen we je volgens de huisregels
[img]/uploads/community/c9667f506e7f66249c57faf5ad8f415a18e3e76d_0.png[/img]
hiermee niet verder helpen en sluit ik daarom dit topic.[/mod]