Snow Leopard weer te koop! WOOHOO!

Voor iedereen die zich door een berg afzetters op Ebay of MP heen moet wurmen om nog een Snow Leopard DVD te bemachtigen heb ik goed nieuws. Hij is terug in de AppleStore. 18€ en nieuw in de bus.
http://store.apple.com/nl/product/MC573/mac-os-x-106-snow-leopard

Goed gezien! :thumbsup:

Goed dat Apple dit weer heeft gedaan.
Wel vind ik het raar dat het nog duurder is dan Mountain Lion.

DVDtje kost meer dan een download denk ik. En het is de helft van wat ze op MP vragen.

[img]/uploads/community/19a5ecfe79ea83be408228692387a0879980db4b_0.jpg[/img]

Via de link zie ik bovenstaande. Via andere 'deuren' kan ik wel gewoon de Online Store in. Vreemd.

Hier hetzelfde als Sunkeeper...

hier ook...

Hier niet ik kom er gewoon al een paar uur op.

Ook hier werkt het. @ Sunkeeper, Ik heb begrepen dat dergelijke berichten niet (altijd) betekenen dat de dienst echt off-line is. Het staat er meestal om de server minder te belasten tijdens bepaalde werkzaamheden en is dus eigenlijk een misleidend bericht.

Goed nieuws!

[quote=Ni3lss url=http://www.onemorething.nl/community/topic/snow-leopard-weer-te-koop-woohoo#post-2490543 time=1353611578]Goed dat Apple dit weer heeft gedaan.Wel vind ik het raar dat het nog duurder is dan Mountain Lion.[/quote]

Maar hij is nu goedkoper dan dat-ie was, toen hij uit de verkoop werd gehaald.

Heeft iemand enig idee waarom hij weer beschikbaar is?

Omdat hij al die tijd nog verkrijgbaar was, alleen moest je even met Apple bellen. Veel mensen wisten dit niet en dit zorgde ervoor dat mensen die het wel wisten een hele boel bestelde bij Apple en dan doorverkochten voor 70 euro. Hier was Apple niet zo blij mee, dus doen ze het nu maar zo...

[quote]
Veel mensen wisten dit niet en dit zorgde ervoor dat mensen die het wel wisten een hele boel bestelde bij Apple en dan doorverkochten voor 70 euro
[/quote]
Kun je deze bewering staven met een link?

Ik denk eerder dat het gewoon een oplossing is om van al dat gebel af te zijn, want ik denk niet dat één persoon meerdere kopieën krijgt. Je kunt hooguit 1 kopie krijgen met meer licenties. Er zou sprake moeten zijn van een goed georganiseerd illegaal netwerk wil zoiets zoden aan de dijk zetten.

Ach, iemand die er vijf besteld (kan makkelijk) en ze op Marktplaats verkoopt heeft zo een leuk zakcentje. Niet echt de bedoeling natuurlijk.

Ik had er ook twee (maar eentje in gebruik gehad, de ander was nieuw in de verpakking), waarvan ik er eentje heb verkocht. Echter niet voor 70 euro, maar voor een schappelijke 20 euro :-) Ik zag ze later gaan voor 50 en kreeg zelf ook van dit soort biedingen toen ik wat lui was met het verwijderen van mijn advertentie.

@hendrik ijzerbroot

Strifer levert het bewijs. Paar keer Apple bellen met andere naam, lijkt me niet zo moeilijk...

Met slechts een andere naam lukt het niet want volgens mij vragen ze om een klant of serienummer.

Dat is bij alle retail DVD's die ik heb aangeschaft nog nooit naar gevraagd. Als dat zo was kan je die dingen ook niet tweedehands doorverkopen omdat de betreffende OS DVD al geregistreerd staat op naam van de eerste eigenaar. En aangezien ik ze én nieuw én tweedehands heb gekocht, en daar nooit iets van heb gemerkt, waag ik dat te betwijfelen.

Het gaat niet over de DVD die je persoonlijk in de winkel koopt maar die je telefonisch moe(s)t bestellen bij Apple. Want dan vragen ze het misschien wel omdat het contact anders verloopt. Telefonisch kun je makkelijker fraude plegen dan wanneer je in de winkel sta. En tenslotte gaat het via die zelfde AppleStore nu via je ID en dat is ook een zekerheid dat je er niet 100 koopt en doorverkoopt.
.
In ieder geval is er nog een heel andere en logische reden om hem via deze weg beschikbaar te maken, namelijk voor mensen die van Leopard naar ML willen.

Als je hem bij de Store kan bestellen, neem ik aan dat hij ook weer via de diverse dealers verkrijgbaar is..

Die laatste reden die je noemt vind ik een veel sterkere..

Volgens mij is hij nu alleen via de on-line store te krijgen en niet via de fysieke winkels. SL op die manier herinvoeren voor de waarschijnlijk relatief kleine vraag zou namelijk te veel geld gaan kosten (verpakking, opslag, distributie etc.)