Software gezocht om delen uit een mp3 te halen.

Ik heb gezocht op dir forum maar niet direct iets. Ik zou dus een proggie waarbij ik een mp3 (of ander formaat) kan importeren. Wil dan de tonen zien en het deel muziek eruit halen dat ik nodig heb en dan terug kan exporteren naar mp3. DSP-Quattro X 1.5.1 DEMO, is een goed voorbeeld van programma. Maar omdat het een demo is kan ik niets exporteren :? .

Wie weet iets beter dan ik kan gebruiken.

Hoe bedoel je de tonen zien??

Je kan met QuickTime (pro) stukkies uit nummers knippen.
Verder zou je Sound Studio kunnen proberen…

http://www.macupdate.com/info.php/id/4811

Heb ‘vroeger’ dit programma ook veelvuldig gebruikt. Nooit getest onder Panther overigens.
T progje is ook al vrij lang niet geupdate…

Met de tonenen zien, bedoel ik die pieken ( lage en hoge klanken) zo kan ik beter snijden.

Misschien is [url=http://www.bias-inc.com/products/peak/]Bias Peak[/url] een optie, al weet ik niet of de demo mp3's kan exporteren.

Amadeus II is een tof programmatje. Met de trail version heb ik een mp3 bewerkt en terug bewaart als mp3. http://www.hairersoft.com/AmadDownload.html

MacEddy zen proggie is wat ik zocht.

Mooi , goed & simpel. It did the job !

Kijk anders ook eens naar audicity, te vinden bij versiontracker

Dat kun je gewoon in iTunes doen; Kies voor het bewuste nummer info (appeltje+I), kies vervolgens opties en stel in welk deel je wilt behouden. Klik "OK". Selecteer daarna het nummer in het iTunes hoofdvenster en kies daarna "converteer selectie naar AAC" en klaar is Kees!

[quote:e60d1b5cfa="konijn"]Met de tonenen zien, bedoel ik die pieken ( lage en hoge klanken) zo kan ik beter snijden.[/quote:e60d1b5cfa]

Alle genoemde programma’s doen dit. Echter, alleen na conversie van mp3 terug naar een waveform. ALs je hier vervolgens weer een mp3 van maakt lijd je kwaliteitsverlies. Als het uitsluitend om selectie van delen van mp3s gaat zou je aan pymp3cut (een python programma dat je vanaf de command line draait) of MP3 Trimmer kunnen denken. Op het verkeerde platform zijn er al veel langer veel meer mp3 splitters beschikbaar.

henk