software om te programmeren

Ik ben op zoek naar software om op een eenvoudige en efficiente wijze programma's te kunnen schrijven en vervolgens te branden op een (bootable) cd. Wie weet wat ik het beste kan gebruiken?

http://realbasic.com/

Xcode, free, ff aanmelden bij apple en downloaden maar

YO

[url=http://www.apple.com/applescript/]Applescript[/url] [url=http://www.perl.org/]Perl[/url] [url=http://www.ruby-lang.org/en/]Ruby[/url]

Euh, de software moet ook kunnen draaien op windooows. Er bestaan nog enkele die daarmee werken...

Ja euh.. op elk platform heb he verschillende ontwikkel mogelijkheden. Je kan dus nooit ontwikkel tools voor Mac op een PC draaien. Als je je programma voor zowel Mac als PC geschikt wil maken zal je ofwel JAVA moeten gebruiken (waar ik niet van houd) ofwel je applicatie 2x compileren en geschikt maken op zowel Mac als Win.

Ennee bootable CD? Wat heeft dat met programmeren te maken?

Real basic , Xcode , Ruby , ... Moet je daar verschillende scripttalen gebruiken ? Of zijn het gewoon editors voor 1 of meerdere bepaalde talen ?

ejmp69, vertel eerst eens wat je precies wilt. Want zo te zien heb je niet echt verstand van programmeren. Het is niet zo simpel als effe wat in elkaar klikken en het werkt allemaal in zowel windows als OS X.

[quote="Quack"]Want zo te zien heb je niet echt verstand van programmeren. /quote] Ja Quack da's helemaal waar, maar misschien wil ik dat wel ook zo houden.. Wat programma's als Freeware en dreamweaver doen om sites te bouwen, dacht ik dat er ook softwarepaketten bestaan om op een "eenvoudige" manier te leren programmeren....

Omnis Studio of 4 Dimensions ? Dit zijn programmeer-applicaties welke zowel op de Mac, Linux of de Windhoos computer, zijn toe te passen. Voor het specifieke platform heb je een runtime nodig welke als interface werkt tussen het platform en de door jou gebouwde applicatie.

realbasic kan toch ook cross platform applicaties compileren en builden?