software update . . .

misschien een domme vraag van mij, maar bij panther kan ik updates afhalen bij :apple: -> software update. Maar hoe doe ik dat bij os9?

:sealed:

Apple-menu -> Regelpanelen -> Programmatuurupdate. :D

‘Vroeger’ kreeg je updates door cd's (of schijfjes) die bij bv. de MacFan zaten. De enige manier om nu nog aan oude updates te komen is (volgens mij) via de site van Apple (of andere sites als versiontracker). Kijk maar eens op: http://www.apple.com/support/downloads/ of http://www.info.apple.com/support/oldersoftwarelist.html

Je kunt ook naar je map Applications (hulpprogramma's) gaan en een update voor QuickTime doen om de laatste te installeren. Zorg ook dat je Carbonlib 1.6 hebt.

[quote:74b627d471="Yosemite"]Apple-menu -> Regelpanelen -> Programmatuurupdate. :D[/quote:74b627d471]

Had ik ook gevonden, maar was maar een update van 1,2mb ? is ook maar weinig hé . . .

[quote="vepsylon"][quote:b7b344bda4="Yosemite"]Had ik ook gevonden, maar was maar een update van 1,2mb ? is ook maar weinig hé . . .[/quote:b7b344bda4]

1,2 Mb in het “Classic-tijdperk” is reeds wat, hoor. Ik heb nog ergens zo’n oude Performa met een hard disk van 80Mb waarop OS 8.6 draait, dus in verhouding is die 1,2Mb toch niet zo weinig.

Idd, vroeger in de "Classic tijdperk" waren er al spelletjes (MS-DOS) van 300 KB, als je toen een spelletje of programma had van bv 10 Mb was da veel. Maar als je nu een programma van 10 Mb hebt is de relatief weinig, want de spelletjes zijn gemiddeld 500 MB.