software voor het wegwerken van ruis?

Ik ben van plan mijn platencollectie digitaal te catalogeren. Opnemen is allemaal geen probleem alleen zou ik een programma moeten kunnen vinden die de ruis van de plaat wegwerkt zoals het gekraak van de naald enzo. Liefst een programma dat ik kan downloaden. Heb al aan soundtrack pro gedacht, heb ik kunnen downloaden maar werkt spijtig genoeg niet.

al gezocht op versiontracker en dan op noise reduction?

[url=http://www.imagenomic.com/]noiseware[/url] is een goeie en nog betaalbaar ook.

zoek maar eens op noiseware op het forum, kom je meerdere keren tegen als het goed is

EDIT: hahahaha ik lees alleen ruis reductie, denk gelijk aan foto’s, ik laat mijn reactie staan, maar jij hebt er helaas niks aan :smiley:

Ik gebruik CD Spin Doctor, dat wordt bij Toast geleverd, is zeer simpel en werkt perfect.

Als je het echt goed wil doen! Pro Tools en dan aanvullen met http://www.waves.com/content.asp?id=2027 . goed kost wel veel geld maar dan heb je ook wat . (of ff versiontracken :wink: )

Je kan ook zorgen dat er geen ruis op de plaat zit door b.v. Lenco-clean te gebruiken. Daarmee speel je je platen nat af en hoor je geen tikken en ruis meer.

http://www.breem.nl/fldtechniek/pglp2cd.htm

[url=http://wwwmaths.anu.edu.au/~briand/sound/]Clickrepair[/url] werkt in het bijzonder voor platen erg goed, is mijn ervaring.

[quote:39c0470b7c="Roeland"][url=http://wwwmaths.anu.edu.au/~briand/sound/]ClickRepair[/url] werkt in het bijzonder voor platen erg goed, is mijn ervaring.[/quote:39c0470b7c]

Ik heb ook het programma Peak 4 maar denk niet dat daar een optie is om ruis weg te werken. Tenzij je zulke extensies kan downloaden bijvoorbeeld, iemand enig idee? Alvast bedankt voor de reacties!

Soundsoap. Plug-in voor o.a. Peak http://www.bias-inc.com/products/soundsoap/

Soundforge kan dit ook, alleen volgens mij is daar nog steeds geen mac versie van te vinden.. Maar goed, misschien heb je er wat aan.