Soldeerheld zoeken of doorverkopen?

Ik ben niet heel erg slim geweest... In de hoop om mijn powermac G4 agp graphics 350mhz een beetje te kunnen upgraden heb ik op tweedehandsmac een 733mhz quicksilver processor gekocht... met de naive gedachte dat een G4 processor wel zou passen... Maar nu blijkt dat dat niet zomaar past... :cry:

hier wel gevonden hoe je hem eventueel aan de praat kan krijgen. Maar dan moet er gesoldeerd wordenā€¦ Wat denken jullie? moet ik iemand proberen te vinden in de omgeving leiden die dit aan zou durven? of kan ik hem beter doorverkopen en uitkijken naar een andere processor? :roll:

zou het risico en de moeit te niet nemen Verkoop het door en neem een specifeik dochter boord voor de G4AGP

Raadpleg ook eens de site xlr8yourmac.com

verkopen!

daar vond ik dus die site over dat het wel te doen is, maar heel lastig... Helaas... Dan maar verkopen...

het solderen zal wel te doen zijn maar denk niet dat je iemand vind die het risico wil lopen 1 verkeerde verbinding en het is helemaal voorbij.

ik kan wel aardig solderen maar zou dit soort dingen nooit doen op spullen van een ander.

gewoon zelf proberen. lukt het niet, dan is het pech en zoek je weer een complete tweedehands G4, zal ook niet heel veel kosten. (of bijv een powerbook G4- 400 of 500 met kapot scherm)

Of zoals die meneer zegt een kant en klare G4 upgrade processor kopen voor de betreffende machine. Ik werk zelf al 1,5 jaar op een sawtooth 350 die geupgrade is naar 1 GHz en dat loopt prima. het is een upgrade van www.Fastmac.com, je kunt direct in US bestellen en als je geluk hebt komt'ie door de douane en hoef je geen BTW er op te betalen.

$230,-- voor een 1.1 GHZ

Past wel er is een site voor de dat uit legt hoe je het moet doen. kan hem even niet vinden. waar het op neer komt er moet een stuk uit je zip drive bay ge knipt worden . (heatsink) je IDE controller van de cd romdrive moet er af gesoldeerd worden!. cpu is te lang

maar je kunt beter voor 179 euro een powerlogix cpu bestellen!!!

Thanx allemaal, in de opening post staat een link. Daar staat wel uitgelegd hoe het moet, maar dat kan ik dus niet. Ik kijk inderdaad verder voor een andere processor en deze staat inmiddels al te koop... :x