Sony DCR-TRV33 MiniDV Camera [& iMovie?]

Erg mooie -en betaalbare- camera op internet gezien:[img:09c01f746b]http://marcokramer.nl/play/trv33-front.jpg[/img:09c01f746b] Veel onderzoek gedaan oa [url=http://www.kieskeurig.nl/nl/review.nsf/id/83B013E706E3EBD9C1256CE400523E81.htm]kieskeurig,[/url] [url=http://dvspot.pricegrabber.com/rating_getprodrev.php/product_id=702010/id_type=M/ut=d5544d1ce3e2c3e1]pricegrabber[/url] en reacties gelezen. Deze leek me wel een goede/betaalbare koop.

Heeft iemand hier (deze of soortgelijke) sony miniDV camera? Hoe bevalt het en werkt het goed samen met OSX en firewire?

Klopt het dat het beter is een 2e batterij erbij te kopen omdat die van sony van mindere kwaliteit/capacitiet is?

En wat kun je verwachten van de bandjes? Max aantal uren?

(Oh ja, de camera kost rond de 900 of 1000 euro zie ook hier

Ik heb zelf de Sony DCR-TRV 30. Die van mij heeft een Carl Zeiss lens, 1.55 megapixels CCD en Memorystick. Verder ook USB en DV in/out. Hij werkt prima met iMovie 2 en ook met iMovie 3. Alleen wil iMovie 3 wel eens stoppen tijden het importeren, maar dat schijnt te liggen aan een aantal bugs die er nog steeds inzitten. Dacht eerst dat het kwam door de Maxtor Harddisk die ik erin heb gezet (in mijn iMac DV G3) van MyCom, maar daar lag het dus niet aan. Trouwens, bijna elke digitale camera met FireWire werkt met iMovie. Degenen die niet werken zijn op een hand te tellen. Sony is het grootste cameramerk en geldt als een soort van 'standaard' op dat gebied, dus het moet werken! Die tweede accu waar je het over had is een goed idee aangezien de standaard-accu minder capaciteit heeft. Dat heeft niks met kwaliteit te maken, maar het is een goedkoper type dat Sony meelevert. De extra accu is krachtiger en er zijn types waarmee je zelfs 9 uur kunt filmen. Koop wel de originele accus van Sony zelf want andere 'compatible' merken, die bijna niet te vinden zijn, kunnen je camera beschadigen en dat geval vervalt de garantie. Veel succes ermee. :wink:

:lol: Hee bedankt! Die koop is rond. Nu nog ff prijzen checken!

[quote:4d0049870f="papa"] Koop wel de originele accus van Sony zelf want andere 'compatible' merken, die bijna niet te vinden zijn, kunnen je camera beschadigen en dat geval vervalt de garantie. Veel succes ermee. :wink:[/quote:4d0049870f]

Niet helemaal waar over die garantie. Het zijn geen inktpatronen. Er zijn wel vervangende merken, maar die zijn wat moeilijker te vinden. En je moet ze altijd even testen of ze goed passen. Ga naar een cameraspecialist. Dus NIET Dixons, Megapool, De Block en aanverwanten…

:D Ja, zo is het met alles in het leven, nietwaar? Ik wil m via intenret bestellen via kieskeurig.nl site en aanverwante winkels. Koop toch maar sony batterij -de luxere variant- erbij ipv ander merk. Better safe then sorry, zo veel weet ik er zelf niet van en een sony past in ieder geval op een sony nietwaar? Bedankt peoples!