Sony NEX-5N - Wel of niet doen?

Ik sta op het punt een goede deal aan te nemen op een Sony NEX-5N die ik voor zowel fotografie als videografie wil gebruiken, op net iets meer dan hobby niveau (al zullen de meningen daar wel over verschillen).

Ik maak regelmatig product reviews met bijbehorende video en wil van DSLR (350d) + Camera (HF m36) graag naar 1 apparaatje toe.

Ik vraag me af of jullie ervaring hebben met dit toestel en hoe de integratie met iPad en Mac is. Ik heb me al rotgegoogled maar er is heel veel gefragmenteerde info waar ik moeilijk doorkom.

Ik hoop dat jullie wat ervaringen en input kunnen delen, dat zou ik in ieder geval zeer op prijs stellen.

Ik zou dan voor de Nex-5n met 18-55mm lens gaan.

Alvast bedankt

Ik begrijp die systeemcameraatjes niet. Het is dan wél een compact camera, maar vaak met een toeterrr van een lens. Neem dan gelijk een DSLR met goede filmspecs zou'k zeggen.

Heb beide, zowel een full frame Nikon D700 alsook een Nex 5n. Ben van beide zeer tevreden, maar beiden komen uit een andere wereld. De Nikon is een semi pro toestel, idem met de lenzen. De Sony Nex is een ander verhaal. Het is een zeer knap compact toestel, maakt indrukwekkende foto's en filmt ook nog eens in full HD. Heb ook de kitlens, maar heb de Sony Sel 18-200mm erbij gekocht, waar ik geen ogenblik spijt van heb.

De beslissing voor mezelf lag in de zware bepakking van de Nikon D700 met lenzen tegenover de compactheid en draagbaarheid van de Sony. De Sony is mijn trouwe reisgezel geworden, past in een kleine tas en neemt ongelooflijk knappe foto's. Ook het filmen is mooi meegenomen...

Voorbeeldje :
[img]http://users.telenet.be/BPTCC/Sonynex/teide2.jpg[/img]

Hij is ook compatibel met de Mac, enkel moet je dan filmen op M4V, wat in te stellen is in het toestel zelf. Filmpjes kunnen dan direct worden geïmporteerd en bewerkt worden. De foto's kunnen sowieso worden binnengehaald op je Mac, zowel RAW als JPG.

Als je hem kan scoren voor een aangename prijs zou ik niet twijfelen !

Succes ermee.

El Teide?

[url=http://gallery.moeding.net/AroundTheWorld/Europe/Spain/CanaryIslands/Tenerife/El_Teide_1.jpg]Zoek[/url] de verschillen.

Ikzelf zit te wikken tussen de Canon EOS 550-D of de Sony Nex 5.
Op youtube voorbeeld films gezien van de Canon, in een woord schitterend.
Prijstechnisch en zeker met het reiscomfort in het achterhoofd, zou ik voor de Nex gaan.
Wat is wijsheid?
Heb net een video met mijn 3 ccd Panasonic gemaakt over Bali, en nu loop ik eigenlijk naar betere kwaliteit te zoeken.
Enkele jaren geleden met gids de Caldera op la Palma doorgetrokken met mijn oude JVC camera, moest vaak de bepakking tijdelijk even wegleggen, een ander persoon liep professioneel te filmen, zelfs met behulp van een houten statief, en heel eerlijk, met prima resultaat. Je moet het allemaal wel meesjouwen.

Beter kijk je voor een andere, ik heb zelf een NEX-5N gekocht om een compacte camera te hebben voor als ik ergens met m'n kleintje ben maar het is een dramatisch apparaat. Als je een foto van iets statisch neemt, helemaal top. Beweegt het ook maar iets dan zijn je foto's om te janken, en ik heb echt alle instellingen mogelijk geprobeerd..
:thumbsdown: Goede reclamecampagne maar het product zuigt.

@Appie

Ik geloof niet dat je het nut begrijpt van systeemcamera's...
Het is het beste van twee werelden. De Nex heeft een APS-C sensor, ofwel een sensor die je in de meeste consumenten spiegelreflexen terug ziet. Tegelijkertijd mooi compact en niet zwaar.
.
Dat je vaak grote lenzen terugziet bij de NEX is omdat je vaak nog wat hebt liggen en die eenvoudig met een adapter kunt gebruiken.
.

Ontopic:
Niks mis met de Sony Nex serie. Als ik voor een systeemcamera zou kiezen zou ik eerder gaan voor de Nex 6 dan voor de 5 vanwege het bedieningsgemak. De Nex 5 vind ik een crime, de 7 is met zijn tweeknops bediening voor sluitertijd en diafragma het makkelijks en de 6 mist net dat ene knopje, maar is altijd nog eenvoudiger dan bediening via het menu zoals bij de Nex 5 het geval is.
.

Ik sluit me bij @polansky aan, Verder zie de bevindingen van [url=http://www.youtube.com/user/stevehuff1969/videos?view=0]steve huff[/url] over de [url=http://www.youtube.com/watch?v=840p2ulKAzM]Sony NEX-5n[/url]

[url=http://www.stevehuffphoto.com/2011/09/05/the-sony-nex-5n-digital-camera-review-a-monster-full-of-features/]The Sony NEX-5N Digital Camera Review – A Monster full of features![/url]

Maar verder betreft compactheid zit ik nu een beetje te geile op de [url=http://www.youtube.com/watch?v=qRdn6gcR7_Q]Sony RX100 [/url]

[img]/uploads/community/b02c6eb7bc4bb56dd116545d91373f97c2aacb62_0.jpg[/img]
[img]/uploads/community/8f3cbf5f194d53192d6cc6f38b322b75d35029ee_0.png[/img]

[quote=Sam Rijver url=http://www.onemorething.nl/community/topic/sony-nex-5n-wel-of-niet-doen#post-2502107 time=1355915524]Ik vraag me af of jullie ervaring hebben met dit toestel en hoe de integratie met iPad en Mac is. Ik heb me al rotgegoogled maar er is heel veel gefragmenteerde info waar ik moeilijk doorkom.[/quote] Maak verbinding met apparaten zoals smartphones, tablets en meer via de ingebouwde Wi-Fi®* op de [u]NEX-6.[/u] / [u]NEX-5R[/u]. Upload foto's naar Facebook**, rechtstreeks vanaf uw camera. U kunt ook apps downloaden, zoals een app waarmee u uw camera via uw smartphone kunt bedienen. Het beeld dat de camera registreert, wordt dan ook op uw smartphone weergegeven

Zover ik zo vlug zie beschikt de 5 niet over ingebouwde Wi-Fi [url=http://www.sony.nl/compare/dslr]Kijk en vergelijk[/url]

Dus eigenlijk sluit je je niet aan bij polansky. Voor die RX100 kan ik mij de compactgeilheid goed voorstellen. Verder is het een kwestie van smaak. Ik begrijp ook wel dat het 't beste van twee werelden moet zijn, maar dan vind ik die systeemcamera's toch nog wat aan de lompe kant naar mijn smaak.

Nee, de NEX 7 licht lekker in de hand en zoals geschreven kun je er veel lenzen op kwijt, zoals de Noctilux-M 50 mm f/0.95 (al heb je dan wel een hele dure combinatie in je hand)


NEX 7+Noctilux-M 50 mm f/0.95 rechts op afbeelding

Bedankt voor jullie reacties en links. Ik heb nog wat bijgelezen en gedroomd over nog mooiere camera's. Nadat ik gerustgesteld was over integratie met Mac en iPad ben ik toch naar de winkel gegaan en ben nu tijdelijk 350 euro lichter, tijdelijk omdat de Sony cashbackactie mij nog 50 euro terug gaat geven. Ik ben wel een Nex 5n, de kitlens (18-55mm) en extra accu rijker. Voor zo'n bedrag is dit denk ik een erg mooie deal.

O en qua besturing heb ik inderdaad gezien dat het geen super gebruiksvriendelijk apparaat is. Gelukkig zie ik wel heel veel tutorials op youtube enzo dus hoop dat ik er op die manier nog uit ga komen. Nogmaals bedankt!

@Appie
De Sony RX100 is geen systeemcamera, maar beschikt over een vaste lens.
Het is mij geheel duidelijk dat je kennis omtrent fotografie 0,0 is.

Heb zelf de NEX-5, erg tevreden mee.

[quote=App-ie url=http://www.onemorething.nl/community/topic/sony-nex-5n-wel-of-niet-doen/#post-2504917 time=1355926326]Dus eigenlijk sluit je je niet aan bij polansky. Voor die RX100 kan ik mij de compactgeilheid goed voorstellen. Verder is het een kwestie van smaak. Ik begrijp ook wel dat het 't beste van twee werelden moet zijn, maar dan vind ik die systeemcamera’s toch nog wat aan de lompe kant naar mijn smaak.
[/quote] Systeem camera of compact camera het zijn ideale camera’s vooral voor straat fotografie, Daarnaast snap ik niet dat Apple gebruikers het niet bewonderen dat bij de Nex 7 de spiegelbehuizing is weggelaten en dunner is als een spiegelreflex, je zou haast denken dat het een Apple camera is.

Ja dat is correct, dat is een compactcamera, zo ook de RX1…enfin een zeer hoogwaardige camera ,echter voor wie…? (de straat fotograaf, voor wie kwaliteit boven aanstaat en er het budget voor heeft )

Grootste voordeel is inderdaad de grote verkrijgbaarheid van lenzen.
Panasonic heeft ook eens een dergelijk toestel gemaakt, de Lumix lx3 bijvoorbeeld.
Ik vond dat ook een pracht toestel maar lenzen waren veel te duur en bijna onverkrijgbaar.

De nex-7 vind ik gewoon te duur voor een compact. Dan zou ik liever een degelijke spiegel reflex aanschaffen.

Ik zet deze dus op mijn verlanglijst!

[quote=jobjol2 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/sony-nex-5n-wel-of-niet-doen/#post-2570184 time=1372599213]
De nex-7 vind ik gewoon te duur voor een compact. Dan zou ik liever een degelijke spiegel reflex aanschaffen.[/quote]De RX1 is een professionele compact camera die nog al aan de prijs is, maar een bedreiging voor Leica M die nog duurder is.
De NEX 7 is een betaalbare camera en zeker zijn prijs waard, Zeker in vergelijk met Hasselblad ,deze maken zeer goede camera’s in het middenformaat echter deze…?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EBIWi9auMPE

Leuk dit draadje, aangezien ik zelf voor de keuze sta om een nieuw fototoestel te kopen. Ik gebruik nu regelmatig de Nikon D5000 van mijn ouders maar ik wil nu graag zelf een toestel kopen.
Wat ik bij de D5000 gemerkt heb is dat ik hem wel vaak bij heb, maar er tegenopzie om hem uit te halen en snel even een foto te maken. Vandaar dat ik naar systeemcamera’s was beginnen kijken, en dan kwam de Sony NEX-6 op de oppervlakte drijven als een toestel dat redelijk wat van mijn eisen invult; redelijk wat manueel in te stellen, compact(er), lekker grote sensor en een aantal interessante lenzen die er voor beschikbaar zijn.
Alleen twijfel ik nog wat. Ik las op een aantal plaatsen dat de autofocus van het toestel niet zo snel en accuraat is en dat de kitlens (een 16-50mm powerzoom) ervoor zorgt dat de camera traag opstart (iets van 2 seconden)
Kan iemand hier wat meer over vertellen? Klopt dit, klopt dit niet? Wat zijn de bevindingen met deze lens en het toestel tov een redelijk standaard spiegelreflex? Kan ik beter de body los kopen met een 18-55mm zoomlens?

Ik zou een losse body kopen, maar indien mogelijk , doe een test 16-50 of 18 -55 probeer macro .portret (18 55 beter ) AF, scherpte by 5,6 18.55 is beter
Al kun je ook kiezen voor andere lenzen dan zoom, Al heeft een zoom lens ook weer zo zijn voordeel
Alhoewel dat lensje wat erop zit is wel erg compact, dat is dan weer een voordeel.