Spaces en widgets

Ik maak veel gebruik van bepaalde widgets... Nu ben ik er al achter gekomen hoe je widgets permanemt op de desktop kan krijgen (widget verslepen en de F12 (of op nieuwere mac's een andere dashboard knop) weer indrukken, zo sleep je m naar je desktop). Nu wil ik echter bepaalde widgets in één space, maar ze staan in alle spaces.. weet iemand hier een oplossing voor? Je kan ze bij de spacesinstellingen niet toekennen.

Ik heb het vermoeden dat de functie die je zoekt niet bestaat. Iedergeval niet standaard in Mac OS X. Waar je nog wel je hoop op kunt vestigen is een extern programmaatje. Daarmee bedoel ik: niet door Apple zelf gemaakt.

Ik krijg met geenmogelijheid een widget op mijn bureaublad. iig niet op de manier zoals jij beschreef...

Ik ook niet! :P

haha, excuses, ik was 1 dingetje vergeten

typ dit eerst in terminal

defaults write com.apple.dashboard devmode YES

en dan even opnieuw in en uitloggen, dan moet het wel lukken, widget met je muis ‘vasthouden’, F12 indrukken, en dan moet t lukken!

raar, ik heb helemaal niks met de terminal gedaan en ik heb tiger... Bij mij was het juist een probleem dat de widgets op mijn desktop zaten, maar dankzij jou tip heb ik ze weer terug naar de dashboard gespleept. Thanks! ;) [img:06a78f5d6b]http://img150.imageshack.us/my.php?image=afbeelding12rq3.png[/img:06a78f5d6b]

[quote:773d0aecd8="languh"]raar, ik heb helemaal niks met de terminal gedaan en ik heb tiger...[/quote:773d0aecd8] In Tiger kon je ze gelijk verslepen, als ik het me goed herinner; in Leopard moet je eerst de ontwikkelmodus aanzetten met het hierboven genoemde terminalcommando.

Even een klein beetje offtopic, maar is er een mogelijkheid om een 2e pagina widgets te krijgen ? Mijn dashboard zit nu al een beetje vol :P

Nee, verplaats je widgets wat ze een mooi tegelpatroon vormen. Dan kan er nog een hoop bij !

Maar ja, die shit raakt snel vol.
[img:74b15f411b]http://h4xr.org/b1tf[/img:74b15f411b]

Ik heb niet zoveel widgets. Als je de dubbele verwijdert kom je al ver!

Weet ik ook, maar dit was maar een voorbeeldje om te laten zien dat als je er een mooi tegelpatroon van maakt je er nog een hoop bij kan gooien.

Ik zelf gebruik de widgets bijna nooit. Daarom plaats ik ze op mijn Bureaublad. :wink:

Ok. Sommig widgets zijn echt onzinnig (niet op jouw foto).

Ok dan ga ik ook eens een zo efficient mogelijke indeling maken :D

[quote:cddeeec31c="Josh_b"]is er een mogelijkheid om een 2e pagina widgets te krijgen ?[/quote:cddeeec31c] Een externe (of tweede) monitor op je computer aansluiten.

Achja ik wacht wel op Snow Leopard, misschien hebben ze nog wat leuks voor ons in petto