sparseimage? alles weg?

( Dit is een crosspost van GoT /76 alleen daar lopen minder mac specialisten rond, vandaar hier nog een keer )

Ja dat was dus een leuke vanochtend. Mijn powerbook deed dus al een paar dagen erg raar, traag, niet reageren, programma’s crashen en niet meer kunnen uitloggen of rebooten. Dus ook gisterenavond moest ik een hard reset gaan doen, en na een nachtje in dromenland te hebben gezeten, wilde ik vanochtend nog even wat muziek draaien. Powerbook opstarten, wachten, kopje thee zetten, teruglopen en een schone desktop…relaxed dacht ik nog. Totdat ik nog eens goed keek, en ik alles kwijt leek te zijn, Documents, Movies, Music…alles was leeg…

  • schrik * :expressionless:

Het enige wat me opviel was een bestaand genaamd owenvandijk.sparseimage. Toch maar eens openen, en het bleek een image te zijn van 30gig met al mijn bestanden. Via Google kwam ik op de volgende pagina: http://www.macosxhints.co…p?story=20040607161946135 maar dat kon me ook al niet verder helpen. Via Disk Utility → Repair ben ik aan de slag gegaan, maar ik moest eerst via Images → Restore mijn disk image checken, dat was al een uur bezig en toen ben ik maar naar mijn werk gegaan.

Nog wat verdere feiten:

  • MaxOSX 10.3.4
  • FileVault aan
  • Powerbook 12" rev.b 40Gig disk

Kan iemand mij nog verder helpen…kzou toch wel graag mijn oude vertrouwde omgeving willen… :

[quote:87d37f0391]FileVault allows you to make your home directory an encrypted sparse disk image (a disk image that adjusts its size on-disk to match the data that is put on it)[/quote:87d37f0391]

Heb je passwords gewijzigd?

het vervelende van filevault is dat deze “image” niet gecontroleerd en gerepareerd wordt tijdens het opstarten van je computer. Het kan gebeuren dat data/password corrupt raakt, dan heb je in dit geval dus een probleem, overigens kun je de inhoud van de sparseimage gewoon kopieren. Bijvoorbeeld naar een verse homedirectory. maar ik zou filevault niet gebruiken, brengt ook de performance naar beneden.

succes!

kben inmiddels een stap verder, heb een nieuw account aangemaakt, en via fast user switching ben ik gewoon weer onder mijn oude vertrouwde account ingelogged alsof er niets gebeurd is. Het probleem is nu dat ik niet meer kan uitloggen?

  • Shut Down
  • Restart
  • Logout <user>

doen allemaal niets meer? Klinkt dit bekend?