Speciale tekens

Is er een manier om de symbolen en tekens in bv Zapfdingbats en Wingdings in OS X te bekijken? In Windows kun je dit doen met het hulpprogramma "Speciale tekens", maar ja, ik ben een kersverse mac gebruiker, dus... Thanks!

[quote:7552ddb068="pjaveld"]Is er een manier om de symbolen en tekens in bv Zapfdingbats en Wingdings in OS X te bekijken? In Windows kun je dit doen met het hulpprogramma "Speciale tekens", maar ja, ik ben een kersverse mac gebruiker, dus... Thanks![/quote:7552ddb068]

Kijk eens in je Utilities map, daar staat een programmaatje Key Caps…is dat misschien wat je zoekt???

In je systeemvorkeuren zit een voorkeurenpaneeltje met de naam 'internationaal' Daarmee kun je de diverse landinstellingen kiezen. Maar er zit onder het tabje 'input menu' ook een mogelijkheid om te kiezen voor Character Palette. Vink dat aan en je krijgt in je menubalk een vlakketje te staan. Daaroner zie je ook 'show character palette'.

Alle letters overzichtelijk bij elkaar, ook welke toets je ervoor moet gebruiken. Reuzehandig!
[img:7759a1ddf4]http://www.noxbox.nl/files/int.jpg[/img:7759a1ddf4]

Er zijn nog twee mogenlijkheden die mij te binnen schieten...

-het lettertekenpalet. systeemvoorkeuren > landinstellingen > invoermenu > lettertekenpalet. vink die aan, en keurig bovenin… tadaa!

-shareware prog “popchar X”, hij’s mooier dan het lettertekenpalet, en naar mijn smaak ook nog iets handiger. kijk maar eens op:

http://www.macility.com/products/popcharx/index.html

En ik vond deze ook handig: [img:51e0a79892]http://idisk.mac.com/hendrikus/public/lettertekenpalet.pdf[/img:51e0a79892] Maar ik weet zelf niet eens meer hoe ik dat voor elkaar heb gekregen.

[quote:9d8e46aa72="Elstar"]En ik vond deze ook handig: Maar ik weet zelf niet eens meer hoe ik dat voor elkaar heb gekregen.[/quote:9d8e46aa72]

Nuo, dat stond twee postjes hierboven… :lol: