SSD in iMac 2011 - kabeltje?

Ik heb pas een SSD in mijn Macbook gebouwd en ben daar super tevreden mee en dus wil ik nu ook in mijn iMac een SSD bouwen. De bedoeling is om 'm onder de DVD te plaatsen (http://www.btobey.com/learn/imac-ssd-install.php), maar ik kan nergens in de buurt het benodigde kabeltje vinden. De plaatselijke Apple shop zegt geen interne onderdelen te (willen) leveren en de PC boer kijkt me aan of 'ie water ziet branden.

Weet iemand waar ik in Nederland een 13 pin female naar 22 pin female SATA kabel kan kopen?

Waarschijnlijk bij iFixit. Zij leveren complete pakketten, ook filmpjes van wat je moet doen.

iFixit zit niet in de buurt :wink:
Ik zoek een winkel in Nederland

Ebay. Er is altijd een chinees die met 1$ verzendkosten dit soort kabels levert. Zoek onder de 28$ en het is BTW/invoerrechten vrij.

Ebay en Amazon staat vol met die kabeltjes, maar het probleem is de levertijd! Ik moet 'm vóór het weekend hebben! Vandaar dat ik een winkel in NL zoek.

http://www.misco.nl/productinfo/productinfo?productCode=1036651&affiliate=117

Oh dat is altijd jammer. Hadden we maar een bepaalde dienst dat bestellingen bij je huis kan afleveren. Dat zou zooooo handig zijn. Kan iemand dit realiseren?

Oh dat is altijd jammer. Hadden we maar een bepaalde dienst dat bestellingen bij je huis kan afleveren. Dat zou zooooo handig zijn. Kan iemand dit realiseren?[/quote]

Lees nou eerst even 2 posts boven je voordat je lollig reageert :roll:

Dank je, maar dat is female naar male…

Misschien toch bij iFixit…

(zie ook hier)

Houd er wel rekening mee dat deze inbouw een stukje lastiger is dan bij je macbook.

[quote=Waffle url=http://www.onemorething.nl/community/topic/ssd-in-imac-2011-kabeltje/#post-2684336 time=1399991050]Misschien toch bij iFixit…

(zie ook hier)[/quote]
Nogmaals… levertijd Bovendien heb ik al het gereedschap dat ik nodig heb, dus 49,95 voor alleen het kabeltje is natuurlijk niet de bedoeling.

Misschien toch even lezen. Als je daar bestelt heb je je geliefde kabeltje donderdag of vrijdag binnen. Dat is dus vóór het weekend. Als je al dat gereedschap niet nodig hebt moet je die website van iFixit EU maar even afzoeken, ze hebben namelijk ook een pakket waar je alleen het kabeltje een eens stuk dubbelzijdig plakband krijgt. :wink:

Heb je een beetje tijdstress, Eprom? Als je er chagrijnig van wordt, bouw je 'm toch een ander weekend in?!

Ik kan het bij iFixit EU echt niet vinden, maar ben ondertussen HIER beland. Levertijd 2 dagen, maar wel €25,- excl. verzendkosten helaas. (gelukkig krijg ik de BTW wel terug :wink: )

Ik zou bij OWC kijken. Zowel op hun website als via Youtube. Daar wordt precies uitgelegd hoe de inbouw werkt.
Ik heb dit inmiddels ook bij mijn iMac gedaan; een 500 gig SSD van Samsung ingebouwd. Is lastig als je niet de goeie hulpmiddelen hebt (zuignappen, spatel, juiste schroevendraaier etc.) maar uiteindelijk werkt het prima.
En ja, bestellen bij OWC kost een paar dagen…

Macupgrade.eu dat kan niet mis. Is officiële OWC verdeler, dus goede spullen. Al meerdere keren bij Bram besteld. Altijd netjes en snel.

@ Eprom

Mac4us.nl in Hilversum kan het bewuste OWC kabeltje direct leveren voor iMac 27" 2011, is in voorraad.

Bedankt RobApple.