SSD MacBook Pro (mid 2010)

Hallo iedereen

Ik heb een 15" MacBook Pro (mid 2010) die ik pas een RAM-upgrade gegeven heb van 8GB. Nu ben ik ook van plan er een SSD in te steken.

Ik dacht aan:
- Samsung 830 series
- OCZ Vertex 4

Voor ik mijn keuze ga maken heb ik nog enkele vragen, hopelijk hebben jullie hier een antwoord op.

- Ik wil natuurlijk een SSD om mijn MacBook sneller te maken maar hoe zit het dan met al mijn bestanden die nu op Macintosh HD staan?
- Hoe kan ik de harde schijven verwisselen zonder dat ik mijn bestanden allemaal kwijt ben?
- Ik heb al een paar dingen gelezen over Recovery Disk maar begrijp dit niet zo goed.
- Welke stappen moet ik ondernemen voordat ik de SSD erin kan plaatsen?

Groeten

Hoi,

Wat je kan doen is een timemachine backup maken met een externe hardeschijf. Zodra je dan je nieuwe ssd hebt geplaatst kun je met je cd roms mac os x installeren. zodra je dan mac hebt geinstalleerd en geupdate naar de nieuwste versie kun je je mac opstarten met alt ingedrukt dan klik je herstel. en dan kun je herstellen vanaf je timemachine en dan doet mac os x de rest voor je. hoe je de ssd moet installeren kan ik je helaas niet mee helpen. Hoop dat t duidelijk zo is! succes

Ik heb zelf een Samsung 830 256GB in mijn MacBook (mid-2010) gestopt.
Hoe? Eerst Carbon Copy Cloner gebruikt om mijn harddisk te klonen (nieuwe ssd via hdd dock met usb aangesloten) en toen de oude hdd eruit en de nieuwe ssd erin :)

Video hoe je de harddisk kunt vervangen:
http://www.youtube.com/watch?v=-HS6ELFwD3A

Als ik het goed heb kan deze macbook pro na alle firmware updates werken met het 'internet recovery'
Dit bied je de mogelijkheid de her-installatie te doen zonder DVD, rechtstreeks vanaf internet.

dus probeer of dit werkt (zie http://support.apple.com/kb/HT4718), en dan zijn je opties eenvoudiger.

Wat wil je doen: DVD vervangen door SSD of HD vervangen door SSD?
Verwijder je de DVD, dan is installatie makkelijk omdat er nog een werkende schijf aanwezig is, en kan je (her)installerenn op de SSD disk.
Doe je dat niet, dan moet je dus van DVD (of USB disk/stick) opstarten (die je kan maken van de INstallESD.dmg file) en daarna alle documenten over zetten.

Je kan overwegen een adapter voor SATA-USB te kopen (of lenen) zoals deze(slechts een voorbeeld, er zijn er vele: http://www.informatique.nl/450506/conceptronic-usb2-0-to-sata-ide-adapte.html) zodat je (tijdelijk) de oude schijf kan lezen.

Je zou zelfs (niet officieel ondersteund, maar werkt wel volgens sommigen op dit forum) een eigen fusion drive kunnen maken (zie http://www.onemorething.nl/community/topic/fusion-drive-op-macbook-mid-2009)

In beide gevallen: maak backup voor je begint!

Ik heb deze week mijn harddisk in mijn MBP (13 inch, medio 2010) vervangen voor een SSD. Ik had op een externe harddisk Mountain Lion staan (installatie-schijf zeg maar), elders op dit forum staat hoe je zoiets kan maken.

Ik heb de harddisk vervangen (kijk eerst even op op internet anders, zorg dat je torx schroevendraaiers in huis hebt) en vervolgens OSX geïnstalleerd. De oude harddisk heb ik in een case gezet, waardoor het een externe schrijf werd (zo'n behuizing kun je onder de 10 euro scoren). Nadien heb ik via mijn oude harddisk alle bestanden terug laten zetten. Natuurlijk kan het ook via een time machine back-up, maar ik wilde het eens op een andere manier doen :cool:.

Mijn MBP werkt nu weer heerlijk: sneller dan ooit! Ik heb overigens een Samsung SSD van 120Gb uit de 840 serie.

[b]TIP[/b]: Houd alle schroefjes apart, ze verschillen vaak van grootte en lengte. Ik gebruik meestal een bak met veel vakjes. Scheelt naderhand hoop geklooi en gevloek!