staat php standaard aan in osx server?

En hoe moet ik dat dan aanzetten?

je moet het httpd.conf bestand aanpassen door de # bij de phpregels weg te halen. dit bestand kan je vinden /etc/httpd/httpd.conf je moet dan wel root rechten hebben om het te bewerken. gebruik vi in jer terminal of bbedit om het te bewerken. deze regels moeten er in staan zonder #

LoadModule php4_module libexec/httpd/libphp4.so

AddModule mod_php4.c

DirectoryIndex index.html index.htm index.php

AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php-source .phps

succes
daan.

dus gewoon het # teken weghalen? of moet jede regels toevoegen en zoja waar?

[edit] sorry te snel gelezen [/edit]

Misschien is het door het grote aantal vragen op het forum een goed idee een soort artikel te maken waarin staat hoe je php en/of mysql installeert op je webserver......

Op onze OSX 10.3.2. server staat het aan. Het is aan te vinken via het programma Server Admin; onderdeel (service) Web en dan naar Settings, waarbij je vervolgens de modules wel of niet kunt aanvinken. Vink hier PHP4 aan en je kunt PHP-pagina's "hosten".

Bedankt, ik heb 10.2 en het is gelukt www.hansdekort.nl

Google is ook heel erg handig voor dit soort vragen ;-) Er bestaan al diverse artikelen waar uitgelegd wordt hoe je PHP/MySQL installeert/activeert in Jaguar of Panther.

Wat ik trouwens vervelend vind is dat dit soort settings bij updates van het systeem vaak worden gereset. Het is dus verstandig om voor het updaten een backupje te maken van deze config files.

Groet,
Stijn

Om lokaal ook wat te testen met PHP-pagina's moet je wel een en ander regelen. Standaard "host" je lokale computer nl. alleen HTML-pagina's. PHP wordt pas geactiveerd als je daarvoor ook de noodzakelijke software installeert. DE place-to-be is daarvoor http://www.entropy.ch/software/macosx/php/ , waar je de software kan downloaden en waar je ook zinvolle instructies vindt om een en ander te testen (test.php) c.q. te controleren of je lokale sites ook php laten zien (uiteraard wel via Systeemvoorkeuren, Delen, Persoonlijke Webserver de lokale webserver aanzetten !).

Om ook nog lokaal met MySQL aan de slag te gaan kun je ook nog naar www.serverlogistics.com om daar de juiste MySQL te downloaden (wordt geleverd met prefpane om je MySQL-database aan en uit te zetten !). Download daar Complete MySQL 4.0.15.

Om tot slot ook nog naar deze MySQL database toe te kunnen gaan kun je CacaoMySQL downloaden (te vinden bij Versiontracker.com of macupdate.com).

En last but not least: dit fantastische forum is ook gebaseerd op PHP en MySQL. Ga naar phpbb.com en download ook daar de forumsoftware. Maak eerst wel via CacaoMySQL een lege database (bijv. phpbb2 genaamd) aan, voordat je het forum gaat installeren.

And offcourse; it’s free software !

Kan je ook buiten om nnar je server, ik doe dat nu via mijn modem

Wat bedoel je met buitenom naar je server ?

In feite heb je het verschil tussen een internet-connectie en een interoffice-connectie, maar in principe moeten je gewoon op afstand je lokale webserver (of dit nu een “werkstation” is of een server; als het maar een IP-nummer heeft) kunnen benaderen. Uiteindelijk draait alles om IP-nummering/-reeksen en routeringen.