Stereo audio op iPhone SE

Hoi,

ik ontdekte op mijn iPhone SE 2020 dat audio opnemen bij video in stereo is. Nou vraag ik me af waarom dat dan niet met losse audio kan? Weet iemand daar een app voor? Hardwarematig zou t moeten kunnen toch?

Of je neemt video op en stript de audio daaruit. Probleem opgelost. Maar heb je de instellingen van Voice Memos (Dictafoon) bekeken? Misschien is er daar een optie die je kunt aanpassen?

Een app met de geweldige toevoeging “Awesome” erin, moet wel geweldig zijn natuurlijk.

Maar er wordt in ieder geval stereo-recording genoemd in de specs.

 

https://apps.apple.com/us/app/awesome-voice-recorder/id892208399

csteelooper op 2 juli 2020 om 09:28 Of je neemt video op en stript de audio daaruit.
Uurtje audio, of uurtje video. Scheelt nogal 'iets;' in opslag.

Klopt. Maar je kunt dat strippen ook on-device doen. En dan heb je daar de video al niet meer. Zou natuurlijk nog makkelijker zijn als Apple gewoon stereo-opnamen mogelijk zou maken met Dictafoon (ik dacht eigenlijk dat dat ook zo was met de instelling waar ik op doelde, maar dat kan ik niet nagaan omdat de 6S überhaupt nog niet stereo is).

<p class="cite">KarelWillem op 2 juli 2020 om 09:44</p> Een app met de geweldige toevoeging “Awesome” erin, moet wel geweldig zijn natuurlijk.

Maar er wordt in ieder geval stereo-recording genoemd in de specs.

 

https://apps.apple.com/us/app/awesome-voice-recorder/id892208399


Het rare is dat die apps allemaal wel zeggen dat het stereo is, maar dat blijkt het niet te zijn. Je kunt dus kiezen tussen mono en stereo, maar het is nooit stereo. Heel raar

Volgens een topic op Reddit zou deze het wel moeten doen:

https://apps.apple.com/us/app/spire-music-recorder/id1013021109