Storing OMT (12-09-2020)

Velen van jullie zullen het wel hebben gemerkt: gisteren was OneMoreThing.nl enige tijd onbereikbaar. In plaats van de kleurrijke homepage kreeg je slechts een karig wit scherm voorgeschoteld met een foutmelding.

 

 

Omdat al onze technische medewerkers toevallig tegelijkertijd bezigheden buitenshuis hadden duurde het deze keer wat langer voordat de melding van het probleem bij de juiste persoon terecht was gekomen.

 

Database corruptie

 

Toen dat eenmaal geregeld was, bleek het probleem toch wat serieuzer te zijn. Er was een corruptie opgetreden in één van de tabellen van de Wordpress database. In die data-tabellen staan onder andere van alle leden hun berichten, topics en reacties en nog veel meer dingen die de site draaiende houden. Deze corruptie bleek uiteindelijk niet te repareren, waardoor we hebben moeten teruggrijpen op een backup.

 

En hoewel het oplossen van het probleem ‘slechts’ anderhalf uur in beslag heeft genomen, was het gevolg hiervan wel dat we enkele uren aan nieuwsberichten, topics en reacties zijn kwijtgeraakt. Onze excuses hiervoor.

 

Dus als je een reactie of topic hebt gepost gisteren, en je er verbaasd over was dat deze ineens niet meer terug te vinden was, weet je nu waarom. We hopen dat je middels dit topic weer op de hoogte bent en begrip hebt voor de situatie.

 

Wij van onze kant hopen in ieder geval dat dit niet meer voor zal komen en we met z’n allen weer zonder problemen gebruik kunnen maken van onze enige echte eigen – niet de snelste maar wel de leukste – Apple-website van Nederland, België en omstreken ?

 

Greetz,

 

 

Night

Moderator OMT

Klopt, ik mis een reactie wat ik had geschreven.