Striped RAID in G5 -> andere controller nodig?

Ik heb een nieuwe G5 besteld, en wil er een paar 10.000 toeren/minuut 74 Gigabyte Raptors bij kopen, van Western Digital, om als softwarematige, striped RAID te gebruiken. :)

Heeft iemand hier ‘in de buurt’ dat al eens gedaan? Heb je nog een andere controllerkaart nodig of iets dergelijks? Zoja, waar gekocht, welke prijs? :roll:

Verder wil ik de ‘oude’ HD in een extern FireWire 800 kastje bouwen, zodat ik die kan blijven gebruiken. Heeft iemand goede ervaringen met een bepaald model SATA / FireWire 800 kastje?

Thanks,

hey

software raid en een controllerkaart ehhh, nee dus, dan is het hardware raid.

by the way er lopen aardig wat draadjes over g5’s en harde schijven en raid-systemen

suc6

greetz

ps. wel vette schijven, hehehe :stuck_out_tongue:

OK, het is softwarematig RAID, maar die schijven hebben toch echt een SATA controller nodig en ik begrijp dat er controllers zijn die beter presteren met 2 Raptors dan de standaard Apple controller.

ja klopt,

Maar dan kan je dus net zo goed hardware raid nemen, is ook sneller.

greetzz

Mja.. aleen een setje van 2 74 Gb raptors, met een aparte 'houder' en een SATA controllertje kost zo'n 900 dollar, terwijl een béétje hardware RAID toch al gauw 3x zoveel kost.

Je kan ook gelijk een Silicon Graphics server kopen natuurlijk, maar ik ben maar een éénmanszaak, begrijp je?

hmmm, je snapt het niet helemaal.

Met die xtra controller heb je een hardware raid, nu software om het aan te sturen en je bent klaar.

greetzz

Er zijn inderdaad een aantal zaken die ik niet begrijp. Laat ik bij het begin beginnen: Ik zag hier een interessante opstelling: [url]http://www.barefeats.com/swift.html[/url] Een soort extra houder waarmee je toch bv een setje extra HD's in je G5 kan zetten, ondanks dat er eigenlijk geen rekening mee gehouden is.

Hier http://www.transintl.com/store/category.cfm?Category=2490 staan ze te koop.

Er wordt een bepaald seritek kaartje aangeraden, de SeriTek/1S2. http://www.firmtek.com/seritek/ Dat bedoelde ik. Gebruikt iemand dit al?

hmm, site ziet er aardig uit.

Ik zou nog verder zoeken, als je schijf baijna volstaat loopt je performance behoorlijk terug.
Misschien zijn er altern atieven voor de kaart.

suc6

Ja.. ik heb besloten eerst de 'performance' van die G5 maar eens af te wachten. Heb 'm al besteld, die 2 x 2,5 Ghz, plus (bij OWC) 2 Gig extra RAM, een ADC naar VGA verloopstukje en twee 50 cm (diagonaal) NEC CRT's :D Ik werk de godganse dag achter m'n Mac, dus het is voor mij een goede investering.

Wat ook meetelt: Op dit moment is er maar één fabrikant die één type (okay in 2 groottes) hard disk maakt die 10.000 toeren draait, met een SATA interface. Goede kans dat er bv volgend jaar meer concurrentie en dus meer keus is, een nog sneller type of een aanzienlijke prijslaging.