Strook links en rechts van bureaubladfoto

Weet iemand hoe het komt dat een foto die ik als burobladfoto aangeef op mijn imac 24 scherm te zien is maar dat er zowel links als rechts een vrije verticale strook is ?

Dat komt doordat de resolutie van het plaatje dat je als bureaubladachtergrond wilt gebruiken kleiner is dan de resolutie van je beeldscherm. Druk eens op je bureaubladachtergrond met je "rechtermuisknop" en druk dan op "Wijzig bureaubladachtergrond". Kies dan voor "Vul scherm". Dan komt het plaatje volledig over je beeldscherm, weliswaar iets vervormd.

PS: Je kan ook natuurlijk een plaatje kiezen wat precies groot genoeg is. In het geval van een iMac 24" moet het plaatje dan 1920 x 1200 pixels zijn.

[url=http://wallpaperstock.net/]Hier[/url] zijn wel een aantal mooie plaatjes te vinden, met de maat die erbij wordt vermeld! :wink:

Laten we dan ook [url=http://interfacelift.com]Interfacelift.com[/url] vermelden. Omdat het oog ook wat wilt.

Of deze wanneer je met meerdere monitoren werkt:

http://www.mandolux.com/archive/index.html

Heb je Photoshop? Of een ander programma waar je een afbeelding in kan openen en deze kan vervangen? Dan kan je wellicht een afbeelding maken van je bureaublad. Command-Shift-4, daarna je spatiebalk indrukken en klikken op je bureaublad. Dan heb je de juiste afbeelding met de afmeting van je bureaublad waarmee je kan gaan werken.

[quote:57db2fd962="nookie"]Heb je Photoshop? Of een ander programma waar je een afbeelding in kan openen en deze kan vervangen? Dan kan je wellicht een afbeelding maken van je bureaublad. Command-Shift-4, daarna je spatiebalk indrukken en klikken op je bureaublad. Dan heb je de juiste afbeelding met de afmeting van je bureaublad waarmee je kan gaan werken.[/quote:57db2fd962]

wel een merkwaardige manier om je schermresolutie te achterhalen :o

Zo bedoelde ik het ook niet, maar dan heb je meteen een juist document, zonder het te hoeven intikken in photoshop. Klik...en...openen in Photoshop.