Stroomgebruik van een NAS

Beste OMT leden,

Ik zit al best wel lang met een ‘brandende’ vraag. Ik kan het zelf nergens vinden.

Wat is het stroomverbruik van een ‘gemiddelde NAS’? ( het betreft bij mij een WD My Cloud )

Ik gebruik hem erg vaak, maar ik heb zo’n vermoeden dat het erg veel stroom kost ok zo’n ding te laten draaien.

Wie kan mij hier uit helpen?

Ge.

Gemiddeld genomen is het volgens mij iets van 40 Watt, als de NAS niet bezig is is dit natuurlijk minder.

Als het een Western Digital MyCloud met 1 disk betreft, zit het stroomverbruik rond de 10 Watt met matige schijfactiviteit. Ik heb dat toevallig van de week gemeten bij een 2Tb exemplaar, omdat ik 2 van die apparaten op zonne-energie in het veld moet aansluiten.

We hebben het pure stroomverbruik van de unit gemeten. Als je hem via de meegeleverde adapter op 220V aansluit, zijn er ook verliezen in de adapter. Die heb ik niet gemeten, maar gegeven het feit dat de adapter niet warm aanvoelt na een tijdje gebruik, zal de efficiency best goed zijn. In totaal zal het wel onder de 15Watt blijven via de meegeleverde adapter op netspanning.

Watt?

Kortom, het verbruikt niet veel? Want dan laat ik hem vaker aanstaan.

Veel NAS systemen werken met een energy-safe functie waarmee hij pas actief wordt op het moment dat er netwerk activiteit is. Als ik me niet vergis gebruiken de NAS-systemen van Synology in deze safe-mode iets van 9 Watt geloof ik…

mijn Synology DS414 verbruikt gemiddeld zo’n 30watt.
Als je hem dus 7x24 uur aan laat staan kost je dat 60 euro per jaar.

Gewoon een weekje meten en je weet het precies.

Dan laat ik hem gewoon vaken aanstaan. Heel mijn iTunes bibliotheek staat ook op mijn NAS, zo’n 450 tv groot, dus dan is het altijd wel handig om er gelijk bij te kunnen.

Ik ga er ook van uit dat hij dan ongeveer 60 euro per jaar aan staat, maar ik zet hem niet 24x7 aan, misschien wat minder.

Bedankt allen!

Per uur, per dag, per week, per jaar?

@koen: gebruik is effe je verstand voor je iets vraagt. Hoe kan een 4-bay NAS nu slechts 30watt per week of per jaar gebruiken en dan op 60€ uitkomen per jaar?
Er bestaat ook zoiets als google om te gebruiken.

Anders nog iets? :roll: