Studie adviezen.

Mijn zus staat op het punt om van opleiding te wisselen. [b:ece6aeb0e5]Deed Havo, gaat nu naar het HBO.[/b:ece6aeb0e5] Graag wil ik daar bij helpen omdat ze bijna niet weet welke kant ze op wil.

Ik ga dus eerst even een selectie maken van opleidingen zodat ze naar open dagen kan. Heb ondertussen al veel info van diverse sites. [b:ece6aeb0e5]Van de opleiding Commerciele Economie (CE) kan ik geen goede indruk krijgen.[/b:ece6aeb0e5]

[b:ece6aeb0e5]Ik wil graag antwoord op vragen zoals:[/b:ece6aeb0e5]
Studeer je of studeerde je CE? Wat is dan jouw ervaring? Heb je vrienden die het studeren en wat is hun ervaring? Is het zwaar? In hoeverre gaat het om de “echte” economie? Is het meer reclame, communicatie en marketing? Kun je er veel kanten mee op? Etc. etc.

Vooral van [b:ece6aeb0e5]afgestudeerden[/b:ece6aeb0e5] is info meer dan welkom! Welk beroep beoefen je etc. etc.

ALVAST DANK!

Ik vind dit een heel nuttig onderwerp. Maar om het algemeen te houden lijkt het me goed om de naam te te wijzigen in "Studieadviezen". :wink:

Het is alweer een tijdje geleden maar heeft men tegenwoordig niet net als een beroepskeuze test ook een studiekeuze test? En ik bedoel dat niet zo eentje van inet waar je in 10 minuten klaar mee bent, maar eentje waar men een hele dag op locatie bezig is. Zelf kom ik erachter (net als sommigen van ons) dat een verkeerde je alleen maar kan tegenwerken in de toekomst, hoe goed men het ook bedoelt.

gewoon zelf op pad gaan. Algemene studiebeurzen... open dagen op scholen. En als je een leuke opleiding hebt gevonden mee loop dagen doen. Beroepskeuze tests maken etc. etc. etc.

Eventjes op Google zoeken levert ook al veel informatie op: http://www.carrieretijger.nl/opleiding/economie-en-management/commercieel/commerciele-economie

Of meer algemeen: http://www.leren.nl/

[quote:bef9f26890="Yaris"]Eventjes op Google zoeken levert ook al veel informatie op: http://www.carrieretijger.nl/opleiding/economie-en-management/commercieel/commerciele-economie

Of meer algemeen: http://www.leren.nl/[/quote:bef9f26890]

Ik wil graag recencies. Gewone info had ik al.
Toch bedankt.

Kun je niet simpelweg kijken wie de beste marketing heeft? :evil:

Ook handig is de vacatures in de krant door te nemen en te kijken voor welke functies/jobs een opleiding Commerciële Economie gevraagd wordt.

CE is voornamelijk veel op promoten e.d. gericht. Toch is CE absoluut geen communicatie ofzo, het is zeker wel de economie achter reclame.

Mijn tip is (geldt voor iedereen): ga een dag meelopen. Eigenlijk kun je op elke Hogeschool wel meelopen, ook ongeorganiseerd. Een telefoontje naar de afdeling is meestal genoeg. Het kan ik elk geval op de NHL :).

Hoi

Ik doe nu de opleiding Bedrijfseconomie 2e jaars, heb zelf ook met de gedachte gespeeld of ik nu CE of BE ga doen. Ik studeer dit in Sittard (HsZuyd)

Commerciele economie richt zich duidelijk op de marketing binnen een bedrijf, je krijgt wel vakken zoals bedrijfsadministratie (boekhouden), verplicht een tweede vreemde taal. Spaans duits of frans volgens mij, recht. ed.

Je gaat ook zelf producten ontwikkelen ed. niet technisch gezien, maar je gaat theoretisch aan de slag wat er allemaal bij komt kijken.

Mocht je vragen hebt dan mail me dan op guidolamberty@gmail.com … dan zal ik ze vragen aan mensen die ik ken die CE opleiding doe.

Welk percentage studenten krijgt daadwerkelijk een baan in die sektor na de opleiding?

Turbanus, niet voor mijn studie te prijzen, maar met mijnopleiding kan je vele kanten op Je kan de kant op van:

Controlling
Consulting (adiviezen geven)
Accountant, als zit daar wel een redelijke bijscholing nog bij.
Analistenkant (wat ik zelf wel)
Asset management
Nog meer… denk vooral aan het bankwezen…

Ik weet niet precies welke banen je kan krijgen met CE… zal moeten navragen.

Aha... komen die bankmutsen daar vandaan..... :innocent:

Je kan er volgens mij de volgende beroepen mee krijgen: Marketing Manager Sales Manager Brand Manager Hoofd Inkoop Hoofd Verkoop

Maar dan moet je wel ervaring hebben denk ik.

Tijdens je studie moet je ook twee keer stage lopen. In het derde jaar een orienterende stage, waarbij je een hoop praktijkervaring gaat opdoen. In het vierde jaar je afstudeerstage.

Als je goed je stages doet, dan kan je natuurlijk een contract krijgen als je klaar bent met je studie.

[quote:95a0833bf0="Guido Lamberty"]Tijdens je studie moet je ook twee keer stage lopen. In het derde jaar een orienterende stage, waarbij je een hoop praktijkervaring gaat opdoen. In het vierde jaar je afstudeerstage.

Als je goed je stages doet, dan kan je natuurlijk een contract krijgen als je klaar bent met je studie.[/quote:95a0833bf0]

Thnx voor de info!

Het is vast een hele brede opleiding…
Van boekhouden tot en met communicatie (en alles wat daar tussen zit).

Dus het vakkenpakket zou kunnen zijn: logistiek, kostprijsberekening, boekhouden, budgetteren, marketing, sales, communicatie, algemene economie, statistiek, pers en pr, reclame, customer service, nederlands, duits/frans/spaans, engels, bedrijfseconomie etc. etc.

Deze opleiding geeft dan wel veel mogelijkheden! Met deze opleiding ben je op alle tereinen bekend. Klaargestoomd om algemeen directeur te worden?

Is dat de juiste interpretatie?

Graag gedaan,

Of je nou met CE algemeen directeur kan worden… tsjaa. dat kan ik je niet direct zeggen.
Maar binnen deze wereld heb je heel veel mogelijkheden om binnen bedrijven te kunnen groeien.
Vaak alleen bij de grote bedrijven, zoals een ABN Amro, ING etc…

Groeten!

Directeur worden is natuurlijk maar voor enkelen weggelegd. Bovendien kom je als je afgestudeerd bent vaak wat lager in de organisatie terecht. Ik doe zelf geen CE maar zit wel op de HES in Amsterdam. In welke omgeving zoekt ze iets?

Maar hoe kan ze trouwens van HAVO naar HBO? Ik begrijp uit de openingspost dat ze het niet heeft afgemaakt?

Een vriend van mij is vorige week stopt met Commerciële Economie. van de 25 mensen die aan het begin van het jaar begonnen, zijn er nu nog 12 over.

Het probleem van die studies 'waarmee je alles kan' vind ik altijd dat je van alles een beetje niks leert. Aan het einde kun je dus van heeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeel helemaal niks.

Het is sowieso een grote kans dat je niet gaat doen wat je eerst in gedachte had. Daarvoor is de banenmarkt lang niet altijd geschikt.